Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Bloggen som säkert kommer byta namn flera gånger

En blogg av och om mig, bland fjällbjörkar och mygg och en isbjörn eller två. Inte.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Bloggen som säkert kommer byta namn flera gånger

Inlägg i Bloggen som säkert kommer byta namn flera gånger

The end
1,270 dagar och 984 inlägg sedan den här bloggen föddes, har den nu kommit till vägs ände.Jag började skriva litegrann som terapi under och efter en ofattbart jobbig period, och det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Det blev mycket bättre!Bloggen har gett mig nya vänner, nya bekanta och erfarenheter som jag nog aldrig skulle fått annars. Och allt det är visserligen värt guld, men väger ändå lätt jämfört med saker som självkänsla och självinsikt, saker som jag också fått mer av under den här resan. För det har verkligen varit en resa...Bloggen bytte visserligen aldrig namn, men det kan kanske förlåtas i det stora hela. Den har levt och varit i ständig rörelse, men nu står den still och rör sig inte i nån riktning, så det känns helt rätt (men ändå väldigt vemodigt) att avsluta här och nu. Jag kommer nog aldrig sluta skriva, det har jag insett, men skrivandet får hitta andra former.Tack till alla er som läst, kommenterat och hört av er på andra sätt! Ni har förgyllt mitt liv under de här åren och jag kommer att sakna er.Hejdå bloggen!

JAG VILL VARA LYXHUSTRU!
Jag hade lätt kunnat bli en bra lyxhustru. I alla fall just idag, vardagen efter en löjligt kul semesterhelg i hufvudstaden. Ge mig pengar, semester och mer pengar. Nu!

Dimma och krutstänk om morgonen
Femåring: Jag är Stella, Flora, Bloom, du får vara SaladinTreåring: Men jag vill oooooockså vara Stella, Flora och BloomFemåring: Men nu är JAG detTreåring: Mamma har sagt att jag får vaaara det (med na-na-na-na-tonfall)Femåring: Nä, nu hittar du faktiskt PÅ, och det är fultTreåring (springandes till mamman som gör sig i ordning för att åka til jobbet): MAAAAAAAMMAAAAAA, femåringen säger att jag inte får nån MAT!Femåring (indignerad): NÄ-Ä, nu hittar du på igenMamman (som har lite svårt att hålla sig för skratt): Ja, nu hittar du faktiskt på, jag hörde att det inte alls var det hon saTreåring (nära falsett): MEN JAG FÅR JU INTE VARA STELLA FLORA ÅÅ BLOOOOOMFemåring (med vill-låta-vuxen-röst): Mäh....SÄNK VOLYMEN, ta små bokstäver!!!Treåring: Asså, man får faktiskt HA stora bokstäver om man viiiiilll deeeeeeet (na-na-na)Femåring: Om inte du dämpar volymen så ringer jag polisen!Treåring (något nervös): Okej, nu har jag dämpat. Ring inte polisen?!?Femåring: Okejrå. Men nu leker vi va? Du kan vara Snövit så är jag Spiderman och de sju dvärgarna och TörnrosaTreåring: Okej, och så är jag Saladin och fiskgubben och ankan ocksåSlutet gott, allt gott.

Ledsen och nedstämd? Behöver du muntras upp? Se hit!
Newsmill - Anna Anka - Jag vill bli en förebild för svenska kvinnorSvenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer.Fler lästips, litegrann på samma tema kanske... ;-)Mullbergaskolan - med tro på lärande Kära elever och föräldrar!Igår eftermiddag kom en liten gosse från Sätraskolan förbi mitt hem och försökte kränga på mig årets variation av jultidningar: Jan Guillou, NHL-stjärnor 2010 och annat trams. Jag skickade givetvis iväg gossen tomhänt, men några tankar vilade kvar i mitt huvud:1. Varför finns det så liten kristen litteratur i urvalet?2. Varför säljer inte våra elever jultidningar?3. Varför har inte Mullberga monopol på att sälja jultidningar i kommunen?...

Bloggtema - Jante
Jag och Jante är som en tonårstjej och hennes morsa. Alla ingredienser är med; hatkärlek, frigörelsebehov och ilska. Jag kämpar för att slå mig fri och skrika att jag är bra, samtidigt som jag helst bara vill krypa ihop och gömma mig så det inte syns hur dålig jag är.Jag gör bra saker och vill ha bekräftelse och beröm för det. Men inte för mycket, och absolut inte av mig själv. För man ska inte förhäva sig och rätt som det är halkar man på arslet igen och då kan man vara säker på att alla står runtom en och pekar och säger: "Kolla, där är hon som trodde att hon var nåt". Därför är det ju helt logiskt att det är bättre att inte säga något alls. Eller hur? Man ska inte tro att man är nåt."Kolla, där är hon som trodde att hon var nåt!"Under många år var det min verklighet att tänka så. Till viss del är det väl fortfarande min verklighet, skillnaden är att nu vågar jag (i alla fall ibland) visa fingret åt Jante och be honom ta sig i arslet, för jag ÄR bra och det kan ingen ta ifrån mig längre. Och de gånger jag drattar omkull så kan jag bjuda på det utan att känna att hela universum kretsar runt mitt misstag. Men ibland trillar jag i fällan igen och blir en tvivlare. SÅ himla bra är jag väl inte, i själva verket är jag kanske bara bra på att låtsas vara bra?Och de andra? De ska fan inte heller tro att de är något. Är jag dålig så ska jag i alla fall inte vara sämst. Hur klär hon sig egentligen? Vad har han för hållhake på chefen, han är ju helt oduglig men har ändå det där bra jobbet som vem som helst skulle göra så mycket bättre?De stunderna är inte mina stoltaste, det erkänner jag. Men de är en del av den jag är idag, så jag försöker gilla läget.Jag är helt kass på att avsluta saker, men jag är riktigt bra på att tala om för mina barn att de är bra och att jag älskar dem.Jag biter på naglarna och lär mig aldrig att det gör ont som satan, men jag kan vrida och vända på ord och nångång SKA jag skriva en bok.Jag är kass på att hålla kontakten med mina vänner, men jag försöker komma ihåg att i alla fall ibland tala om för dem hur mycket de betyder, även om vi hörs och ses väldigt sällan.Jag har massor av dåliga sidor, men gissningsvis lika många bra. Ibland väger de dåliga sidorna över, ibland de bra. I det stora hela går det nog jämnt upp, för de flesta av oss, så Jante är rätt överflödig. Ändå kletar han sig fast så envist.Jag undrar om mina döttrar kommer kämpa mot samma demoner eller om Jante är på väg att dö av hög ålder. Jag hoppas förstås på det sistnämnda, och om så är fallet ska jag definitivt närvara vid begravningen och lägga ner en blomma med ett kort där det ska stå:"Du kämpade väl, men fick ej min själ. Farväl kära Jante, farväl"- Bloggvärldsbloggen - Veckans bloggtema- Jantelagen- Bloggar om Jantelagen

Vissa saker kan man lita på
Det spelar ingen roll när jag kollar statistik och sökord på bloggen, det är alltid (jag upprepar: ALLTID) någon som ramlat hit genom att söka på "Bruno Wintzell" eller "Chrilleboy blogg". Det är däremot mer sällan någon ramlar hit genom "frun vill knulla flera", men det är ju lite uppfriskande förstås, så jag önskar den personen god ragglycka och en trevlig helg ;-)

Nöffnöff
Har vi varit på månen eller inte? Var 9/11 en terroristattack eller planerat av USA? Blir barn autistiska av att vaccineras och är svininfluensavaccinet livsfarligt eller inte?Internet är bra på många sätt, mindre bra på lika många sätt. Just nu pågår vild debatt om vaccinet mot svininfluensa, ingen har väl missat det.Å ena sidan är vaccinet farligt för det innehåller kvicksilver och skvalen och läser man på nätet så kan man hitta information som talar om hur farligt det är.Å andra sidan är vaccinet nödvändigt för att få stopp på smittspridningen och annan information talar om att det inte finns några belägg för att t.ex. skvalen var det som orsakade Gulf War Syndrome, vilket har påståtts från olika håll.Det är kanonbra att man kan läsa information från båda (alla) sidor, men hur ska man veta vem man ska lita på? En hel del saker som framställs som fakta och sanningar kan ha motbevisats tusen gånger på vetenskaplig väg, men "sanningarna" ligger för evigt (eller i alla fall för lång tid) kvar på nätet.Resonerar man då i linje med "ingen rök utan eld" så nöjer man sig kanske också med dessa sanningar, utan att ta reda på hur sanna de egentligen är. Gäller det månlandningar spelar det väl ingen större roll vad folk tror eller inte tror, det får inga särskilda konsekvenser.Men när det gäller vaccin, vilka konsekvenser kan det få om människor fattar sina beslut baserat på felaktig information (vad som nu är rätt eller fel)?

Nej jag vet...
...det finns ingen ursäkt för att överge sin blogg helt i flera veckor, men nu blev det så i alla fall. Jag ska skärpa mig lite, kanske. Om jag hinner ;-)

Hur svårt kan det va?
Vi renoverar kök. Det går framåt, men som vanligt lider jag av slutförarångest. Ju närmare slutet jag kommer, desto svårare blir det att få saker gjorda. Jag räknar med att de sista detaljerna blir färdiga kring jul...2011.I alla fall, nu börjar det vara dags att såga hål i den nya bänkskivan. Den är måttbeställd och jättefin och sitter som en smäck och jävlar om den går sönder. Då vill man dö. Så som den teoretiker jag är, googlar jag halvt ihjäl mig för att ta reda på om det är något ultrasuperviktigt som vi bara måste veta innan vi drar de där ödesmättade blyertsstrecken som leder till det skräckblandade sågandet av skivan.Jag är som sagt teoretiker. Kan man analysera saker så gör jag det. Gärna och länge. Oftast alldeles för länge, om jag ska vara helt ärlig. Så även nu. Realistteoretikern gillar inte när det bara är enkelt och bra och folk skriver saker som: "Det är bara att såga. Plättlätt, inget kan gå fel", för då är det nåt lurt. Jag måste läsa om folk som det har gått åt skogen för, så att jag kan analysera hur jag ska göra så att just det inte händer mig när jag ska såga.Och se... till min stora lycka så finns ju allt på nätet. Även forum för killar med skruvdragare och spikpistol. Jag är ju forumnörd men hänger mest på forum där hormonstinna fruntimmer trängs om utrymmet, så jag är glatt överraskad över att se att det är lite samma sak i skruvdragarvärlden.Följande konversation är nästan helt autentisk, men bara nästan ;-)SpikPelle87: Hallå, jag är ny här. Jag ska såga hål för diskho i min bänkskiva av laminat. Hur gör man det på bästa sätt. Jag har en sticksåg och har köpt särskilda sågblad för laminat, är det något särskilt jag måste tänka på?Bulten: Det låter som att du har rätt grejer, tänk bara på att mäta och kontrollmäta innan du sätter sågen i skivan så du slipper åka på smällen att köpa ny skiva för att du sågat fel. Jag har sågat flera bänkskivor med sticksåg och laminatblad. Det är klockrent!Powerbuilder69: Nej för fan. Du ska INTE såga med sticksåg, så gör aldrig proffsen. Köp en cirkelsåg istället, de kostar inte mer än 25-30.000 spänn, det är det lätt värt.SpikPelle87: 25-30.000? Det låter lite dyrt för att såga EN bänkskivaBulten: Hörru Powerbuilder, kamma dig. Man behöver inte cirkelsåg för att såga bänk. Stick och kör lite moped eller nåt med de andra fjortisarna.BosseByggardoktorn: Nä nä grabbar. Jag försökte mig på det där när jag var nybörjare, men det slutade med att hela huset sprängdes. Sedan dess hyr jag alltid in polacker som får såga mina bänkskivor. Såna där grejer är inte att leka med.SpikPelle87: Det låter som att du vet vad du pratar om. Men jag ska nog ändå testa att såga lite försiktigt bara.BosseByggardoktorn: nä nä, KABOOM vettu. Grannarna har fortfarande hjärtklappning och det här hände 1987.SpikPelle87: Ja, du har nog rätt. Har du numret till nån polack?Nu ska jag såga bänk. Alldeles snart. Bara lite mer Google först.;-)

Viktigt meddelande!
Tycker du liksom jag att det finns alldeles för få män-i-string-på-alla-fyra-på-biljardbord här i världen? Har du en gnagande känsla av att det är något som alltid har saknats i ditt liv, men du kan inte sätta fingret på vad det är? Har du alltid undrat hur det ser ut när en man i nätstring kokar kaffe?Saren finns här: String-EmilHar du alltid undrat vilken sajt som egentligen ÄR DenMestFantastiskaPåHelaInternet?Du skola icke fundera mer: Themostamazingwebsiteontheinternet.com är svaret.Sedan finns inget mer att se på nätet. Här tar internet slut.The end.

Herran jumala
De vill sätta dit mig för att jag är kvinnaBlablabla-folk vill sätta dit mig för att jag är kvinna-blablabla-jag tror att många är avundsjuka och inte vill att jag ska vinna-blablabla-självklart reagerar folk när en kvinna som jag gör något som det här-blablabla.Gäsp.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.