Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

The Chiliflake - livet i Mexico City

Om livet i världens största stad - Mexico City


Homepage » Besök The Chiliflake - livet i Mexico City

Inlägg i The Chiliflake - livet i Mexico City

Topp 50
Wohooo, såg precis att min blogg ligger som en av topp 50 (plats 49) på Topp Blogg!!!! Hehe!!

Gårdagens jobbintervju
Trots regnet och avstängda gator så lyckades vi snirkla oss ut och upp på motorvägen. ...till andra änden av stan, där min jobbintervju skulle hållas. Det blev ingen intervju som jag trodde, utan de bara visade in mig i ett rum där jag skulle göra ett test på datorn, och sen fortsatte det i evigheter med att fylla i mitt CV på nytt, i deras datorsystem. Och det var inte lite information de frågade efter, de ville veta vilka skolor jag gått i - från småskolan och framåt!!, vad mina föräldrar heter och jobbar med, vad min man - M - jobbar med och hur mycket han tjänar, och det tog timmavis att fylla i alla deras frågor. Vad fasen bryr dom sig om var jag gick första klass någonstans????!!!! Jag ska tillbaka dit nästa vecka för uppföljning. Men under tiden vi väntar så ska jag söka fler jobb, närmare där vi bor. Det är på tok för långt att ligga och köra varje dag till andra änden av Mexico City. Vi bor i norra delen, och jag skulle för det första bli tvungen att köpa egen bil, för att sen jobba från 7 på morgonen till 9 på kvällen, i södra delen av stan (förbi centrum) med alla de timmar i pendling som det innebär. Så vi får se. Det var ett trevligt ställe, men som sagt, det kommer luta åt ca 4 timmars pendling - varje dag, utöver själva tiden på jobbet. Och det vet jag rent ut sagt inte om jag orkar med!!

Undantagstillstånd
Delar av Mexico City ligger under vatten sedan de kraftigaste skyfallen på över 11 år. Där vi bor, i utkanten av stan, Tlalnepantla, blev översvämningarna allra störst. Under natten fylldes gatorna nere i dalen (tur i oturen att vi bor på en kulle) med över 1,5 METER vatten. Det sägs att en ledning för regnvatten (heter det dagvattenledning på svenska?!) brast under trycket, vattnet kom forsande nerför backen (förbi vårt hus) och sköljde med sig bilar och trädgårdar och dränkte halva området. Över 27 000 kubikmeter vatten, läckte tydligen ur detta rör. En gammal kvinna (74 år) drunknade i sitt hus några gator nedanför vår, och en annan kvinna sägs fortfarande vara försvunnen. http://mx.news.yahoo.com/s/07092009/38/n-mexico-lluvias-ciudad-mexico-alrededores-dejan.html

Stan översvämmad
Min jobbintervju är i fara. Igårkväll öste det ner regn under flera timmar, och området vi bor i blev helt översvämmat. Som tur är bor vi i en backe, så vi fick inte in något vatten, men några av familjens vänner som bor längre ner i dalen hade vatten på gatan upp till mitten på bilrutorna, och allting är förstört inomhus. M lyckades köra till jobbet tidigt på morgonen genom att ta en jättelång omväg runt vattnet, men nu är gatorna stängda och hela resten av familjen är hemma för ingen kan åka till jobbet. Till och med M's lillasyster är hemma, det finns ingen elektricitet i hennes skola och alla barn har fått en extra ledig dag. Jag har en intervju i eftermiddag. Jag undrar hur jag ska komma dit, om det inte går att köra på vägarna.....

Jag - en utomjording
Mitt blonda hår och blå ögon väcker uppmärksamhet. De glor på mig som att jag vore från en helt annan värld. De bränner sina bruna ögon i mig och de följer mig med blicken vilket håll jag än vänder mig åt. Det är som att de ALDRIG sett något liknande. Jag ÄR en utomjording.

AFV

Få många fler besökare!
Detta funkar faktiskt!! De lovar minst 100 besökare bara för att du anmäler dig. Jag har varit med i en veckas tid, och jag kan ärligt säga att detta fungerar. Prova!! Du kan också anmäla dig; klicka här

Uppdatering - första jobbansökan
En timme efter att jag skickat iväg min allra första jobbansökan i Mexico så fick jag svar tillbaks på min mail. De vill träffa mig på måndag!!

Rabatt för blondiner
Provar på livet i Mexico på olika sätt och vis, och igår var det dags för ett frisörbesök. De var mäkta imponerade av mitt blonda hår, till och med så att jag fick rabatt på själva klippet! De turades om att ta hand om deras ENDA (japp, de var extremt glada över sin första blonda kund under deras 15 åriga verksamhet!) blondin, och hela 3 personer hjälptes åt att tvätta, klippa och styla min blonda frisyr. Sen gav de mig ju rabatt också. Hehe. Tydligen vill de hemskt gärna att jag ska komma tillbaka!

Förvånar mig inte.
Åtalad åt sitt eget bajs – mitt under rättegång (metro.se)  ....att detta inträffade i USA.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.