Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Inte som alla andra

Skriver om allt och ingenting, en tvåbarns mammas tankar och funderingar.


Homepage » Besök Inte som alla andra

Inlägg i Inte som alla andra

Vinnaren av Gissa Bilden blev.
Vinner av Gissa Bilden blev : Hanna S.Dock har hon ingen blogg, men hon blir hedrad här i alla fall ;-)Vilka var det på bilden egentligen? Flera gissade rätt på ena personen i bilden, men vem är den andra?     Johnny Depp & Avril Lavigne

Ett simpelt förslag för Västtrafik.
Varför kan man inte få stoppa in sitt bankomat-kort i kortläsaren, betala och sen åka. Skita i och trycka i zoner och + och - .. På så sätt löser ni ju allt med kontanter.Det hade väl varit det enklaste istället för det system som är nu?  

Pengakåta är dom.
"Vi jobbar inte så", säger Radiotjänst om hembesök. Utan dom gör iaktagelser på annat sätt. Dom skulle platsa i det Okända - det som inte syns, det finns ändå. Men om det ska tillåtas, att man ska få skicka en räkning till människor på det sättet, även när dom inte har sett själva tvn, så borde det bli lättare att fälla någon för brott som inte har haft några vittnen? Jag menar, även om brottet begås och ingen ser det - så finns brottet fortfarande. Nej, jag tycker allt man ska bygga på en lite mer stabil grund innan man anklagar någon, eller som i detta fallet, skicka räkningar. Annars har vi alla snart radiotjänstgubbar i våra trädgårdar. Läs hela artikeln här!

Att leva utan teknologi - går det?
Vi människor har blivit så bekväma, vi har blivit lata och vi umgås hellre med tvn och datorn än att spendera tid tillsammans. Hur skulle vi vara efter en vecka utan teknologi? Ingen tv, ingen mobiltelefon, ingen dator och ingen bil ? Jag funderar på att ta en HEL VECKA för att ta reda på detta, inte en enda dag, utan en hel vecka. Tror ni att det går ,eller har vi blivit för besatta av all teknologi och bekvämlighet vi har?

Tappar tron på Vården.
De inom vården får en ganska strikt utbildning gällande vad som gäller bemötande och medicinska frågor. Jag vet hur mycket jag läste om hur jag ska agera, och hur jag ska bemöta människor från etniska bakrunder, sen hur man ska bemöta en förälder och ett barn i krissituation. Oftast vill en förälder ha reda på allt vad som händer, vad det kan vara för fel m.m, men jag tycker informationen som man får när man är inne på akuten, eller sjukhuset överlag brister ganska bra. Det är inte bara sjukhuset som är dålig på att ge information, även vårdcentraler kan vara ganska kryptiska. Jag vet flertal tillfällen när man har varit inne, och inte fått ett klart besked om vad som kan vara fel, och då är det inte konstigt att man går runt och mår dåligt över att inte veta vad som är fel. Jag menar, inte ens de på sjukhuset kunde misstänka att det var tre-dagars-feber Jacob hade, vilket är väldigt vanligt runt 8 månader. Vart är alla välutbilade människor inom vården, som faktiskt både vill ge omsorg och omvårdnad?

Bestulen av sig själv.
Kvinnan fick sin äggledare bortopererad - istället för sin blindtarm. Hur lyckas man operera så fel? Det är ju inte någon direkt grej man kan ersätta, och kvinnan säger att hon verkligen hoppaspå att detta inte ska påverka hennes framtida chanser att bli gravid igen. Ja, det är ju inte konstigt att man tappar tron på vården. Detta inlägg gör så jag måste skriva ett till inlägg om vården, jag känner för att klaga av miglite. Läs hela artikeln här!

Nu vet jag vad det är!
Nu vet jag varför Jacob plötsligt blev dålig, men skyhög feber som nästan toppade 40 grader. Det visade sig igår, när febern började gå ned på tredje dagen.Idag är han helt prickig och rödflammig, vad kan nu detta vara? Klart är Tre-dagars-febern, att jag inte tänkte på det tidigare. :-) Stackarn är jättetrött o bra kinkig, fast han har börjat äta bra igen!

Att förhindra smittspridning.
Alla de barn som går på 15-timmar, om det är möjligt, kanske borde stanna hemma för att mina risken att smitta och att bli smittade?Vi yngre under 30 år anses som stora smittspridare, och för att minska spridningen så kanske man borde tänka sig för en extra gång.Jag ska nog hålla mitt barn hemma från dagis, när vi två ändå går hemma och ingenting gör, sen alla onödiga resor till stan och affären borde dras in. Sen blir det inte såhär allvarligt för alla, så att det handlar om att hamna i lungmaskin, men för de som drabbas, hade nog gladligen sluppit det. Sen finns det nåt vi alla kan göra, som att tvätta händerna, använda separata handdukar, införskaffa handsprit, inte peta näsan. ;-) Varför inte hänga upp handsprit ute på offentliga toaletter? Tänka att inte handla med för mycket mynt och sedlar är också ett sätt.Sen ska man inte vara rädd att ta i saker, men ibland får man vara lite extra försiktig. Cirkulationer av nya virus och bakterier kommer ju varje år, detta är bara den nya influensan för i år. Kom ihåg också, hur förstorat fågelinfluensan blev.Läs senaste artikeln om svensken som insjuknade här!

Bilen är som en skrikknapp.
Bilen = skrikknappenJacob kan vara hur tyst som helst innan man ska åka iväg med bilen. Sen börjar man se på Jacob hur han söker ens ögon. Möter man hans ögon, så börjar det.. Idag fick jag sitta och sjunga nästan hela vägen till skövde, ungefär en timmes bilfärd. När vi tog ur honom ur bilen, satte honom i vagnen så började han bladdra så gott och flinade upp riktigt! Skitunge. :-) Nöjd som han var, så gick vi iväg för att hämta min brudklänning, sen gick vi och fikade. Han fick smaka på glass, och han satt och hoppade i stolen som en stolle, han var skitlycklig. Men väl tillbaka i bilen, så började det igen, han sökte blicken, han fick den och han började skrika. Sen började jag nynna, och han blev tyst och nöjd igen. Hemma så vart han nöjd igen, och kröp och pratade. Vilken tysthet det blev sen, när barnen gick och la sig.. Nästan lite panik där. ;-)Well well, jag fick hämtat min klänning i alla fall.. Nu är det bara 1½ vecka kvar.

Klart att Kvinnor slår Män.
Att detta kommer ut nu i solljuset är väl lite sent tycker jag, då man har vetat om länge att det inte bara är män som slåss. Kvinnor kan slåss minst lika bra, om inte fysiskt så psykiskt. Kvinnor kan vara otroligt elaka genom kränkande ord och handlingar. Män är oftast mer rak på sak, medans kvinnor oftast slänger elaka kommentarer, fryser ut och påpekar varje snedsteg. Jag har nämt det 10000 gånger känns det som, att det psykiska välmåendet putts undan i mörkret, är det ingen som vågar ta tag i det? Är vi kvar i början på 90-talet, där vi vill skjutsa ut all psykisk ohälsa ut på landet i någon bygnad för att skydda samhället? Dock tycker jag inte det görs mycket för att skydda samhället från psykisk ohälsa, eftersom det fortfarande är många dom dödar sina respektive, slår sina respektive, kränker sina respektive och livnär sig på att andra mår dåligt. Jag läste en annan rubrik för ett tag sen, Rädda Mobbarna, och det är kanske där vi får börja? Man får inte vara rädd länge för att ta i det som inte syns, hur ska vi annars skaffa oss lärdom om vi är rädda för allt som läskigt? Hur många offer ska det mer skördas innan man lägger storsatsningar på den psykiska vården? Jag menar, det kan ju inte vara nödvändigt att lägga pengar i forskningen om hur vi skulle klara en zombieattack.. Läs hela artikeln här!( dåligt med bilder av Kvinnor som misshandlar män, så den här fick duga)


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.