Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Mit liv - inget mer inget mindre bara ren sanning

Om mig och min famij. Skriver ofta om min autistiska son som fyller två i september

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Mit liv - inget mer inget mindre bara ren sanning

Inlägg i Mit liv - inget mer inget mindre bara ren sanning

Var sjutton får man all energi ifrån?
Vilken dag. Började med att man vaknade kl 6.30. Snacka om trött, jag somnade efter kl 3 i natt så inte blev det många timmars sömn. Jag hade redan igår bestämt mig för att söndagen skulle bli städ dag. Men när jag låg i soffan på förmiddagen så undrade jag hur i h-vete jag skulle få energi till allt. Men efter lunch så kom jag nog in i andra andningen och satte igång för fullt. Disk, tvätt, damsugning, skura golv.... Tom barnen fick jag igång. Jag skrev en liten lista på vad de kunde göra och för varje sak så fick de några kronor. Så både Nellie och Elise satte igång med dammtorkning, vattna blommorna, städa sitt rum, och slutligen skura toaletterna. Nellie som gjort det med mormor i sommras tyckte det var jätte kul. Och jag måste säga att badrummet skiner som aldrig förr. Elise var nog lite mera osäker men ville självklart inte visa det, dock i slutänden tror jag nog att det var Nellie som tog det mesta av den andra toan också.     De fick sina pengar och en massa beröm och sen gick de till affären och köpte choklad. Jag och Mimmi satte i gång med hennes rum. Vi rensade lådorna och skurade hela rummet. Och som Mimmi sa - Det är nästan synd att gå in här och stöka till igen nu när det är så fint. Kvällen har också flytit på. Barnen har duschat och tvättat håret och kom i säng utan gnäll eller tjat. Så jag måste verkligen säga att vilka OTROLIGT duktiga barn jag haft idag. Så nu sitter jag här och borde igentligen vara dödstrött men konstigt nog så känner jag mig ganska pigg. Nåja jag har ont i fötterna efter en hel dag på benen men annars bra. Nu ska jag njuta av en kopp the och slappa. Hoppas bara jag kan sova i natt.

Lyxig lördag.
Efter att bara ha sovit 2 1/2 timme i natt så var jag som en zombie i morse när Olliwer vaknade kl 6!! Men jag lyckades ta mig igenom hela förmiddagen och fick faktiskt lite gjort här hemma. Olliwer var ute efter lunch som vanligt och det går bara bättre och bättre. Han har tom sagt Hej två gånger idag. En gång till mig och en gång till Mimmi. Och eftersom Mimmi är lite blödig så började hon nästan gråta. Men jag förstår henne det är ett jätte framsteg. I eftermiddags kom regnet och då gick jag och la mig. Jag sov i nästan två timmar. Och när jag kom upp så höll barnen med lite assistans från Mohamed på med middagen. Så det blev fisk idag med ris. Jätte gott. Ungarna har varit på toppen humör och jag känner mig så avslappnad. Det har varit så mycket stress sista veckorna att det är underbart att bara få en lugn lördag med familjen. Det kallar jag lyxigt.

Mysig eftermiddag.
Vad kallt det börjar bli. Morgon promenaden med hundarna blev kylig. Men solen kom senare och vi hade jätte mysigt på våran lilla baksida. Träningen med Olliwer fortsätter. Ingen tv utan vi var ute i stället. Försökte få honom intresserad av bollar. Men den som tyckte det var roligast var nog hundarna. Men vi var ute en och en halv timme. Och det gick faktiskt riktigt bra med Ollie. Hugo väntar på att olliwer ska släppa bollen. Hugo delar inte med sig Blivande målvakt?

Ändring av rutin.... inte kul.
Eftersom vi har en lite grabb här hemma som BARA vill titta på tv, så har vi kommigt fram till att det är dax att minska tv tittandet radikalt. Olliwer älskar som jag tidigare nämt teletubbies och Thomas tåget. Men för att han nu ska få en chans att vidga sitt intresse lite så har vi nu dragit in på tvn. Så hela eftermiddagen så har det varit barnprograms förbud. Jag satte istället på Vh1 och lyssnade på musik. Olliwer blev först skogstokig och grät och gnällde. Jag drog fram en massa leksaker över hela golvet och försökte få honom intresserad. Men jag tror att han tyckte en del av sakerna var läskiga. Sen var han som ett klister runt mina ben i en timme ungefär. Det tog sin lilla tid men till slut så lugnade han ner sig och gick och pulade på. Han lekte inte men klättrade runt och var på ett ok humör. Han hämtade dvd filmer i bokhyllan och om han hade pratat hade han nog krävt att jag skulle sätta på. Efter en eftermiddags tur och en sväng med hundarna så fick han se lite Thomas tåget precis innan läggning. Vilken lycklig kille jag hade då. Även om han blir ledsen så tror jag att det lönar sig för honom i längden. Han kanske kan hitta andra saker som han tycker är roligt men så länge han sluter sig i sin bubbla tillsammans med teletubbies så är det nästan omöjligt att han ska intressera sig för något annat. Så i morgon så gör vi samma sak igen, tror att han kommer att upptäcka att världen är lite större än tvn. Mammas sur pojke

Huset där allt går sönder...
Jag tror det är där vi bor. För ett tag sedan gick dvdn sönder i vardagsrummet. Så jag har spelat filmer från datorn till tv´n. Tro på sjutton att idag när jag skulle sätta på film så funkar inte dvdn i datorn!! När barnen ska gå och lägga sig så funkar inte deras cd spelare! Elise mobil har pajjat. Bilen är skruttig och visar felmedelanden hela tiden. Laptoppen krashade igår. Hmm vad mer..... nej det var nog allt. Men det kommer säkert något mer vänta bara.

Vilken härlig höstdag....
Vilken skön eftermiddag det är. Jag, Mimmi och lilleman tog oss en promenad i höstsolen. Olliwer har varit lite slö sista dagarna och inte velat göra någonting så han behövde springa av sig lite. Tänk att stenar fortfarande är så intressanta. Han hittade en sten som han höll i hela vägen hem. Man kan undra vad som var så speciellt med just den stenen.                             Han är så rolig att titta på. Han har börjat gå omkring på knä!! Ett par byxor är nu trasiga, jag får sätta på extra knä skydd om han fortsätter så här. Annars kommer det bli dyrt med alla nya byxor som behövs. Mimmi klättrade upp i det stora "spindelnätet" och Olliwer tyckte nog det såg roligt ut och skulle göra lika dant men han lyckades inte. Kan bero på att han fick för sig att klättra upp bakvänt                     Jag kämpar jämt att få med honom på bild men det krävs sekvenstagning och en himla massa bilder. Så ibland har jag tur att få något kort på honom. Jag tror han känner på sig att kameran ska fram och då vänder sig bort. Busunge               

Sista mötet på autismcenter
Ja idag var det dax för det sista mötet på autismcenter. Jag har haft delade känslor om kursen. Det har varit toppen så sätt att få träffa andra föräldrar med barn i liknande situation, jag har fått en massa råd och tips. Å ena sidan så har allt blivit mer "verkligt" på så sätt att man har en tendens att trampa på i samma vanor dag ut och dag in. En annan inblick i hur det kan komma att bli. Kanske jag som oroar mig mer än jag behöver. Jag försöker ta varje dag som den kommer och inte tänka för långt framåt men givetvis så kommer funderingarna över mig ibland. Det är ju fortfarande så nytt. Nästa steg är dagis. Måndag då händer det.

Leka med maten är underbart.
Ja det tycker i alla fall Olliwer. Häromdagen när vi ätit färdigt skulle jag tvätta av honom, men i stället för att han blev ren hade jag spaghetti över hela köket. Det stod en tallrik bredvid honom och han högg genast in med stor glädje. Men det såg så kul ut att jag lät honom hållas. Lite lek med maten  måste man få ha när man är 2 år.         

Polis eller terrorist???
Här hemma är det just nu polis feber. Eftersom Tintin åkte till Boden i går på sin väktar utbildning så har alla här blivit poliser. Elise och Nellie klädde ut sig till poliser och jagade varandra över hela lägenheten. Men jag undrar om de verkligen var poliser eller terrorister? Kanske en blandning av båda.

Stora grabben flyttar i 6 veckor på söndag
Jag är så STOLT över Tintin. Han har jobbat och slitit hela sommaren och inte har han använt hela lönen på skit. Han har tagit sitt körkort och på söndag flyttar han hemmifrån för 6 veckor. Han har sökt in till en väcktarutbildning i Boden, som han betalar helt själv. 15000 har han sparat ihop på egen hand. Tror att han kommer tycka det är jätte roligt. Men ska dock erkänna att det känns lite konstigt att ungarna blir stora och får vingar. Kommer att bli så tomt efter honom. Men han kommer ju tillbaka och då med en massa nya kunskaper som han kan använda för att nå sitt mål. Att bli polis.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.