Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Förortsfarsan

En relativt nybliven farsa funderar i stort och smått.


Homepage » Besök Förortsfarsan

Inlägg i Förortsfarsan

Ibland går det inte som man tänkt sig...
Så var det dags för flytt!Jag har totalt ruttnat ur på blogspot och att det inte går att kommentera mina inlägg. Tack vare en uppmärksam läsare, tack än en gång Berit (http://kletskiten.wordpress.com/)!Jag tar mina väskor och styr kosan mot blogg.se och gör det på stört då ja dragit igång mitt "projekt papablogg" och vill ha allt samlat på ett ställe... Ni är varmt välkomna att följa mitt projekt men nu på blogg.se http://forortsfarsan.blogg.se/

Kommentarer
Tydligen har det inte gått att kommentera mina inlägg på ett bra tag. Jag håller för närvarande på att försöka styra upp verksamheten, men jag lutar åt att byta från blogspot till nått helt annat fungerande...Tack Berit för att du gjorde mig uppmärksam på detta...På återseende!

Dagens aktiviteter
Jag har aldrig påstått att det ska vara lätt att vara pappaledig, men visst har tanken varit att det är rätt så glassigt att få vara hemma och glida ett år tillsammans med sin dotter.Jo tjena, glida var just rätt ordval...Dagens schema-Haft juniorette i famnen då hon blev ledsen när mamma gick till jobbet. Ville prompt bäras, inte sättas ner på golvet...-Försökt matat damen, blandat resultat (brukar gå så lätt, men icke!). Nu är det mat i halva köket och på juniorettes kläder... Bra jobbat där...-Förmiddagsnattningen i egen säng, gick väl sådär... Tog ca 50 min...- Haft juniorette i famnen (ca 45 min)när hon vaknade efter 30 minuter... Kinkig liten dam...-Juniorette har plockat ut alla skivor hon kom åt, dvs tre hyllplan... Jag har plockade i...- Fullt ös medvetslös med racande runt huset, lite bus måste ju in på dagens aktiviteter oxå...-Promenad i ca 1½ timme. Ruskigt skönt, vi stötte dessutom på en stoooor älg...-Käka igen, lite softande efter det.-Dax för eftermiddagslur... Promenad ca ½timme för att få henne att somna i vagnen. Kommer hem och hon vaknar givetvis direkt... Går fram och tillbaka på verandan (ca 15 min) med vagnen tills hon somnar...-Förortsfarsan får en liten stund av egentid...Det här ska absolut inte uppfattas som nått gnäll. Det är mer ett uppvaknande för mig. Vi har varit bortskämda hela sommaren, från mitten på juni så har både jag och J varit hemma och det var en stooor skillnad att vara hemma själv och ta hand om den lilla damen.

Promenad
Jag och juniorette gick en liten promenad precis. När vi promenerade som bäst stod plötsligt en älg framför oss och den var stor, riktigt stor. Lika plötsligt som den kom försvann den in i skogen igen.

Premiär
Så var det tyst i huset. Juniorette sover, J är på jobbet och jag sitter här framför datorn. Känslan som infinner sig är faktiskt ganska rogivande. Missförstå mig rätt nu... Det är ju inte så att jag tycker det är skönt att J är på jobbet men nu är det som det är och på det hela taget är det ganska nice.Det som genast slog mig nu på morgonen är att allt tar så mycket längre tid när man är själv... Eller att det går inte att sitta vid datorn och vända bort blicken från juniorette mer än en tiondel, under den tiondelen hann hon riva ut x antal skivor från cd-hyllan, typ två hyllplan, som nu ligger i en hög på golvet. Jag får lite att städa och juniorette hade kul så länge det varade... :-)Men nu sover fröken och jag ska slösurfa en stund.

Projekt pappablogg
Så var det dags, imorgon går starten för "projekt pappablogg". Tiden som gått sedan starten av Förortsfarsans blogg har varit lite som en uppvärmining för mig. Redan från början hade jag tänkt att den här bloggen skulle bli en dokumentation av mina och juniorettes dagar tillsammans.I och med att jag nu blir ensam hemma kommer uppdateringarna att öka samt att jag ska försöka dokumentera in i minsta detalj juniorettes framsteg och vad vi har för oss om dagarna.Måste även tipsa om en blogg, Hermans pappa. Det är en man i väntans tider. Herman väntas göra nedslag i början på oktober om jag fattat rätt...Såg även genom Hermans pappas blogg att Allt om Barn söker bloggande pappor. Jag har bestämt mig för att pröva lyckan. Vi får se vad som händer.

Jag och juniorette mot världen!
Idag ringde telefonen. Det var J:s chef, hon kom med det upplyftande meddelandet att J ska komma in till jobbet redan på onsdag. En dag tidigare än vad som sagts tidigare.Helt plötsligt blir allt så påtagligt. Jag ska från och med onsdag vara hemma med juniorette ett helt år alldeles själv... Jag ska ta över stafettpinnen som J har haft i ett år, nu är det min tur.Just nu funderar jag, jag som i vanliga fall på jobbet har hand om 50 ungar på en gång. Hur jag ska rodda ett år med juniorette. Ingen kris på torpet, men visst är det lite nervöst att axla ansvaret helt själv dagtid.En dag kvar tillsamans, på onsdag är det jag och juniorette mot världen!

Släktbesök
Idag kom den lilla släkt som jag har kvar på ett spontanbesök. Då krävdes ett besök på ica.

Ong-Bak The thai warrior
Idag har det varit en helt vanlig dag hemma hos förortsfarsan. Vi fick äntligen tummen ur och gjorde i ordning sovrummet ordentligt med ett litet bord brevid sängen och jag satte upp tavlor på väggen. Äntligen ser det mysigt och ombonat ut, me like! Dagens händelse är väl att juniorette somnade själv på 10 min i sin egen säng. Jag och J fick tid över till en filmkväll. Det blev en chansning, spelade in Ong Bak -The thai warrior från 3an härom natten. En sjukt bra martial art film. Gillar man Jackie Chan så gillar man Ong Bak, även om den är mycket råare!

Nya bud i Mellerud
I dagarna två har vi kört den hårda stilen mot juniorette. Det är dags att försöka styra upp verksamheten gällande sovrutiner.Juniorette har aldrig varit av det sovande slaget. Hon bänglar när hon ska sova och vaknar upp otaliga gånger under natten. Jag och J känner att det har varit på bristningsgränsen ibland. Det är okej att hon vaknar upp 3 gånger, men när det är en gång i halvtimmen under hela natten...inte okej!J körde den hårda stilen igår, ett "godnatt" sen ligga i sängen. Juniorette gav full hals och grinade i hundranittio... (Gud vad det skär i bröst och hjärta när hon är ledsen.) Efter ca en timme av ett antal "godnatt", lite tröst i famnen och en fast hand på juniorettes rygg utan nått vidare resultat tog jag över stafettpinnen. Det tog ca 3 minuter sen somnade juniorette av ren utmattning i mitt knä. Dessutom sov hon ända till 03:00 då hon vaknade upp en liten sväng, sen vaknade hon inte förrens på morgonkvisten då det var dags att gå upp.Nu ikväll hade både jag och J laddat upp för vad som komma skulle. Jag tog juniorette i min famn och sen bar det av in i juniorettes sovrum, lite sång sedan "godnatt". Juniorette satte hårt mot hårt och började grina och ställde sig upp i sängen hela tiden. Jag lyfte varsamt ner henne och sa"god natt, sov gott". Hon kom till ro ganska snabbt, efter 20 minuter sov min lilla tjej djupt. Vilken antiklimax, hade laddat upp för en riktig match ikväll.Men så otroligt skönt, hoppas det går lika bra för henne imorgon kväll.

Min söta lilla tjej
Tänker inte skriva något idag, bilderna får tala istället...


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.