Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Förvirradgnu


Elsa,singel,3 döttrar, bor i Sthlms innerstad, en aning galen men mycket trevlig och godhjärtad, oftast iaf.


Homepage » Besök Förvirradgnu

Inlägg i Förvirradgnu

FK VIP
Fanny skjutsade in mig till Y-bussen som skulle gå vid 13. Veckan i Robertsfors gick hur snabbt som helst och jag återvänder mer än gärna. Fanny har en idé om att vi ska dit i vinter och åka skidor och det låter underbart. Jag har kört bil en hel del och det var skoj och sedan rekommenderar jag starkt myggmedlet "Mygga" som gjorde vistelsen plättlätt på insektsfronten. Min taktik att ha musik i öronen, näsan långt nere i en bok "the dirt" om Motley Crue, vända mig mot fönstret och ha mycket grejer på stolen bredvid, gjorde att jag fick sitta själv hela resan trots att bussen nästan var fullsatt bitvis. Därför blev det en riktigt behaglig resa trots att den var 9 timmar lång. Hade små idéer om att jag ville av i Övik och hälsa på morbror och i Huddik och hälsa på Maja, men det får bli en annan gång. Det ösregnade också under nästan hela färden. I fredags kom Niki från Gotland och hon får sova i min säng för jag tror den är för mjuk för mig, måste fixa en hårdare madrass om ryggen ska bli bättre. Jag sover i bäddsoffan ett tag och känner in läget. Niki hade fått en elgrill av sin pappa och den används flitigt. I lördags var vi trötta och vilade oss, men igår tog vi en rejäl prommis längs Årstaviken. Jag är lite sugen på en kolonilott, men jag måste kolla vad de kostar först. Annars skulle en båt vara skoj...eller... Jag har pratat med Försäkringskassan och hör och häpna. De har gjort klart mina papper och godkänt hela sjukskrivningsperioden, trots att den var längre än Socialstyrelsens nyrekommenderade 2-4 veckor för min diagnos. Pengar kommer den 27 juli. Jag kanske står på deras VIP-lista nuförtiden, för folk de inte ska tjafsa med.

Vintips
Hallå alla goa människor!! Så här in för sommaren så kanske lite vintips skulle kunna passa? Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av: Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner. Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte. Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen. När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap. Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på. Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat. Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin: - Oöverträffat - Innovativt - Preliminärt - Kvastskaft Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin: - Västkustskt - Konstitutionerad - Substantiera - Tillvägagångssätt Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin: - Tack, men jag vill inte ha sex. - Nej, ingen mer sprit för min del. - Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Bland hästflottar och osthyvlar
Sista hela dagen i Norrland åkte vi till ostriket och handlade en supergod Västerbottensost samt fotade mig med gigantiska osthyvlar. Vi åkte vidare en sväng ner till ett havsbad där vi hittade älgbajs på stranden men inga folk, ett ensamt volleybollnät vajade i vinden, det var ödsligt och väldigt vackert. I närheten av badet står några gigantiska vindkraftverk och vi såg en kille komma ut ur en dörr längst ner på ett av dem. Jag visste inte att man kunde gå in i dem, men det är ju klart att man kan, har bara inte tänkt på det. Undrar om man kan gå i någon trappa ända upp? Efter kraftverket hittade vi ytterligare en loppmarknad men de hade inget intressant som tur är, pengarna börjar ta slut. Solen tittade fram med jämna mellanrum och temperaturen skiftade mellan +14-19 grader, dubbelt så varmt som dagen innan. När vi kom hem fotade jag spökhusets alla rum plus ladugården och logen. Jag har en idé om att försöka få något TV-team att reparera och renovera så bilderna ska skickas in och text ska skrivas.  Sista kvällen grillade vi och efter maten tog vi en prommis med katten ner till sjön med hästflotten, en flotte som drivs av en arbetshäst som går på ett slags löpband. Fannys katt är galen i vatten så han skulle hela tiden ner i sjön och dricka.

Mygga fullt ut
När man befinner sig här uppe i norr så finns det saker man funderar över. 1. Har norrlänningar över lag starkare nackmuskler än andra? Efter att ha skumpat runt på tjälskadade vägar mil efter mil så värker våra stackars storstadsnackar. Ungefär som om vi headbangat en hel natt. 2. Vad är det för torn som står efter vägarna? Vi tycker att det ju inte kan vara älgtorn eftersom de är så låga. Då skulle ju rent hypotetiskt älgen liksom kunna gå förbi och titta ner i tornet när man hukar där. 3. Varför står det stolar i skogen? Det står små färgglada stolar och små träbänkar uppställda längs vägen mellan Vindeln och Botsmark, en bit upp i skogen? Vem förväntas ska sitta på dem? eller är det en installation? 4. Blir det sol eller regn när korna ligger ner? Vi har varit på små turnéer som till ett spöregnigt Umeå, där vi besökte Max med världens segaste toakö samt handlade en gardin till spökhusets ena sovrum. Igår var vi i Vindeln och jag fotade en del. Första gången jag var där var när jag sjöng i ett visst dansband uppe vid hembygdsgården och nu satt jag där igen, ensam på scenen, så många år senare. Magiskt. Vi var också en sväng förbi den vackra kyrkan och sedan vid forsarna i Vindelälven, där jag åkte forsränning när Tessi var bebis. Rena nostalgitrippen.

Varför kan inte benen gå?
Efter att ha studerat tygtavlan lite närmare så skulle jag gå över till spökhuset en sväng och rätt var det var så låg jag där och sprattlade i en grop jag med. - Fanny, varför kan inte benen gå, skrek jag. Jag tror att det var doften från fornstora dar i tavlan som gjorde mig lätt knäsvag. Jag måste dock dementera det där med haschplantor, det är stjärnor på tavlan, inget annat, men men... På kvällen var det dags igen. Countryfestival! Till allas förvåning hade de ett Abbacoverband som uppträdde. Inte mycket country där inte. Fanny spontandansade framför scenen och besökte sedan styrdansen, där hon försökte tvinga upp mig, men hittade snart en farbror och sedan en ung kille att kasta runt med. - Jag är äldst så jag för, sa hon, till den inte ont anande ynglingen. Tofsmannen från igår fanns inte att finna, men Fanny pratade med hans kamrater i västernshowgänget "Peacemakers" som satt och skalade kottar runt en lägeneld. Liksom kvällen innan talade hon värmländska  och sa till kopojkarna att hon visste hur det kändes att vara udda, eftersom hon kom från Karlstad. Jag hittade tofsmannen på foto i en pärm som låg vid lägret. Det var inte lätt att hänga med i svängarna. - Nu ska vi äta korv, nu måste jag kissa, nu ska vi dansa, nu går vi hem, sa Fanny med jämna mellanrum och så köpte hon hela tiden två öl för att alla skulle tro att jag också drack. Efter att vi stulit en hamburgare utan grästuva, åkte vi till Robertsfors och kollade in klientelet på korvmojen och sedan hem. - De vände sig ju om när jag skulle betala så då blev det gratis, sa Fanny, till sitt försvar, medan jag duckade i skymningen.

Se upp för älgarna!
Ojoj, idag är jag trött, det var jobbigt med countryfest. På dagen åkte vi på turné och hamnade på ett varuhus mitt ute ute i granskogen, det bara dök upp. Där shoppade Fanny ett par fina byxor och jag en scarf. Sedan åkte vi till Stenfors gård i Ånäset och åt varsin barnportion hamburgare, som jag inte ens orkade äta upp. Bredvid restaurangen ligger en stor loppmarknad och där shoppade Fanny en stor tygtavla i orange och gult  med träram och belysning bakom, tavlan föreställer en stor sol och några haschplantor, tror jag, och den ska hon sitta och humma under med benen i kors i Sumpan. Jag fyndade en 40/50-talslampa med mässingsfot och tre lampor med strutskärmar. Jag har varit ute efter en sån hur länge som helst, hela livet tror jag. Väl hemma igen så piffade vi oss inför kvällens evenemang och åkte därefter till Gumboda Heds Countryfestival. Det var inte särskilt mycket folk men eftersom vi är optimistiskt lagda så köpte vi varsit festivalband för 400 kronor var som räcker hela helgen. Fanny var duktig på att inta dryck och när Kicki och Roosarna skulle spela stod vi längst fram och Fanny dansade så folk flög omkring och blev arga, medan jag försökte hålla god min. Om någon sa något så kontrade Fanny med - Vi har rest ända från Stockholm bara för att se Kicki, tycker du inte att vi har rätt att stå längst fram. Jag är från Sundbyberg! sedan ryckte hon en lång kobojsare i byxtofsen, och det tyckte han var skoj. Efter den repliken så vågade ingen säga något mer, men jag tror många Kickifans hatade oss. Dessutom finns risken att vi blev fotade i lokaltidningen för det låg en fotograf på scenen ett tag och smaschade blixtrar i fejjan på oss. Kicki var inte alls tjock, som hon är på alla bilder i press och TV, hon hade jättesmala ben i tights och en rätt så smal överkropp i tröja och glitterkofta, men...hon såg uttråkad ut och när extranumret kom fick Fanny nog och skulle på dass så vår plan att hamna på foto med Kicki sprack. Fanny älgade över ängarna mot närmsta bajamajabarack och höll på att välta hela rasket, när hon slet i de låsta dörrarna, innan jag upplyste henne om att det fanns en hel rad med lediga toaletter ett stenkast bort. Sedan dansade vi till ett rockband på en loge där Fanny hittade en stolpe att hålla sig i medan hon sprattlade omkring. När vi skulle käka hamburgare så fick jag tre tuggor innan Fanny tappade hela burgaren i höet. Tro inte att hon lät den ligga utan snabbt böjde hon sig ner och tryckte in hela burgaren med tillhörande grästuva i käften. Vid midnatt var det endast +9 ute, och vi orkade inte mer. På vägen ut från festivalorådet ramlade Fanny ner i en grop där hon låg och sprattlade men till slut lyckades ta sig upp ur, men hon var glad ändå. - Ska vi reklamera banden, frågade hon oavbrutet, jag tror inte de tycker om oss här. Ja, några log faktiskt mot oss och hade säkert önskat att de inte var såna stela prydliga countrymänniskor. De visste väl inte vad som drabbat dem, stackarna. Fanny är som en viking på härjningståg och frågar ni mig så var det hon som stod för den roligaste underhållningen på festen.

Det spökar
Vägsträckan mellan Ö-vik och Umeå måste vara bland de tristare här i världen. Den glada, pigga roliga busschauffören hade i Sundsvall bytts ut mot en väldigt rund, trött farbror som med nöd och näppe kom ner bakom ratten. Jag försökte hålla kolla på honom, för det såg ut som om han somnade med jämna mellanrum och bussen vinglade till. I Umeå mötte Fanny mig då jag på stela ben stapplade av bussen.Vi åkte på guppiga vägar till hennes pappas föräldrarhem utanför Robertsfors. Det var en jättefin gård med två boningshus, ladugård och loge. Mitt rum ligger i anslutning till köket, pappan sover i TV-rummet och Fanny på vinden. För att gå på toa måste vi gå över gården och in i det stora spökhuset. Det sägs att en dam med långa kjolar och hög krage rastlöst går omkring där på nätterna och de som sovit där har hört steg från vinden, nerför trappan och dörrar som öppnats, utan att någon varit uppe. I ladugården finns de mest fantastiska slädar och sparkar. Ta dit antikdeckarna och tjäna en hacka. I spökhusets undervåning är det fantastiskt fina tapeter och möbler från förr och dit skulle behövas ett TV-team som varsamt renoverade, särskilt hos damen på vinden där det mesta är utrivet. Fanny håller på att måla utsidan av huset med falu rödfärg och jag blir väldigt nervös när hon ger sig upp på höga stegar. Vi var inne en sväng i Robertsfors där folk stirrade på oss och sedan tog vi en tur till Gumboda Hed där helgens countryfestival kommer att äga rum. På kvällen åkte vi rätt ut bland barrträden till en alldeles underbar sjö med sandstrand och tog ett långt dopp. Vattnet var klart, mörkt och först väldigt kallt, men man vande sig.

9 timmar buss för 12 kronor
Vaknade igår morse av att det hade regnat och tro det eller ej, men det kändes som en befrielse. Inget ont om vackert, hett väder om man är vid havet eller en sjö, men en lägenhet utan balkong mitt i city kan lätt ge klaustrofobiska känslor. Under de varma dagarna har jag, Bim och Tessi solat vid Årstaviken där de har badat men jag avstått eftersom jag inte är säker på att vattnet är av så god kvalitet. Det sista jag vill är att dra på mig någon infektion i opsåren, även om de ser läkta ut. Vi åkte också till Tessis jobb och hon fick ut avtalsenlig lön för de två dagar hon jobbat hittils och löfte om timanställning över sommaren och eventuellt fast till hösten. Han verkar snäll och ärlig, hennes chef, så det blir nog bra. Igår kväll tog jag bussen till Umeå. En 9-timmarsresa som jag vunnit på Tradera för 12 kronor, kostade egentligen 430:-. Bussen var fullsmockad och två glada grekiska turister höll låda till 2-tiden på natten och en tonårstjej pratade oavbrutet om relationsproblem i mobilen mellan 21-03. Jag satt längst fram och det var vackert att skåda utsikten längs den väg jag åkt så många gånger, men för så längesen. Det kändes nästan sorgligt när bussen svängde av mot Ö-vik och inte fortsatte till barndomsstaden. På senaste tiden känns det mer och mer intressant att trots miljöhotet äga en bil igen. Jag har i-alla-fall skickat efter ett nytt körkort. Det gamla har ju varit försvunnet i några år, men jag har ju inte behövt det så...

Tåg med bajamaja
Sista hela dagen i Dalarna var det hett. Vi orkade inte göra annat än ligga och sola och lyssna på direktsändning från Peace&Love på lokalradion. Brorsans tjej smsade att det var mycket varmt på festivalområdet och att de försökte stå i skuggan under träd så mycket som möjligt. På fredagssmorgonen möttes vi alla av beskedet att Michael Jackson dött. Han dog lika dramatiskt som han levat. Sorgligt, hoppas hans barn får ett bättre och lugnare liv. Motley Cruekonserten hade varit en besvikelse. Sångaren lät som en smurf, Tommy Lee sprang och fjantade sig i publiken och så ett 10 minuter långt gitarrsolo. Sen var storbildsskärmen plötsligt trasig också. Jag skulle egentligen åkt med gotlansdgänget till Stockholm men de hade så mycket grejer, så jag valde tåget istället. Ett modernt tvåvåningståg med AC, och massor med resenärer. I Borlänge satte sig en mycket skitig tjej bredvid mig. Hade jag inte vetat att det var festival hade jag trott hon var uteliggare. Hon luktade inte sommaräng direkt, snarare bajamaja.   Tessi mötte mig på Centralen och sen åkte vi hem. Bim hade städat jättefint och mattan jag fått av mamma passade perfekt i köket. Tyvärr är min lägenhet extremt varm eftersom solen lyser rakt mot mina fönster hela dagen. Hade jag inte haft fläkten hade jag fått sova i duschen.

Larz-Kristerz och lönechocken
I tisdagskväll drog gotlandsfolket plötsligt iväg till hantverksbyn i Rättvik och trodde de att de skulle få vara ifred så bedrog de sig, för vi var hack i häl och letade rätt på dem. Mamma shoppade ytterligare en dalahäst och därefter åkte vi upp till Vidablick. Hela turistanläggningen med utkikstorn, vandrarhem, restaurang med mera är till salu för 3 miljoner och det får man knappt en tvåa i Stockholms innerstad för, så man kanske ska slå till. Utsikten kan man knappast klaga på. Vi kändisspottade sångaren i Larz-Kristerz som satt och fikade och därefter drog iväg med sina vänner på motorcykel, för att hinna se "Morden i Midsummer". Brorsan försökte paparazzifota honom, men han måste vara en riktigt usel fotograf för det syntes mest en hjälm på bilden. Vi åkte och kollade på ett hus som är till salu precis bredvid och vilket läge, utsikt över hela Siljan. Jag behöver pengar! På tal om pengar så gick jag in på min banksida igår morse och där stod att jag skulle få 930 kronor i lön, hemska tider, blev helt kall och såg hela semestern suddas ut framför ögonen. Ringde lönekontoret före 8 på morgonen och där sa sura damen att om det var fel så skulle hon såklart rätta till det. Om det var fel?! Det är faktiskt lag på att de första två veckornas sjukskrivning ska betalas ut av arbetsgivaren om man har en anställning. Det blev några oroliga timmars väntan tills damen ringde upp och sa att hon skulle sätta in pengarna på mitt konto och om jag har tur så får jag dem på måndag. Ingen ursäkt eller något för att hon förstört min dag. Jag orkade efter detta inte följa med de andra in till Leksand utan satt ute och läste istället.  På kvällen kom Kallhällsbrorsan med tjej. De ska på Peace&Love i Borlänge, men bor här i friggeboden istället för att tälta. Det är ju bra för då får deras stadskatter en välbehövlig semester också.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.