Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

The Strange Bakery

en Annorlunda receptblogg, värd att besöka

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök The Strange Bakery

Inlägg i The Strange Bakery

Veckans Kanelbulle
Så var det dags att stänga ner brödbageriet för idag. Har mumsat i mej en kanelbulle, tog såklart den största på hela 14 cm..heheDetta som jag kommer säga nu é såklart frivilligt..vill absolut inte tvinga någon av er till att göra något som ni inte vill. Men klart hade det vart jätteskoj om ni gjorde de och vi skulle ju blivit jätte glada om ni gjorde det, men inte jätte ledsna om ni inte vill eller så.Vi ligger i listan om att bli Veckans Blogg hos Niklas. En mycket trevlig blogg han har dessutom.Så om ni inte vill rösta på oss, kan ni ju rösta på någon av de andra eller strunta i det med. Men besök iaf Niklas blogg.Här kommer iaf länken: Veckans blogg hos NiklasTack på förhand, ni är alla underbara och vi Älskar er så!

Spicy Cinnamon buns
Nu har jag ju bakat en sats bullar till..Jag är galen och det é jag stolt över..heheVille göra lite annorlunda denna gången och det blev en skåp tömning och några av dem blevn även en liten het upplevelse...1 påse röd torrjäst, 12 g1 pkt vaniljvisp, 3 dl2 dl mjölk1 dl strösocker150 g milda smör, rumstempererat 15 dl vetemjöl1 tsk saltFyllning:150 smör½ dl kanel1 dl strösocker(2-3 piri piri, sönder malda)Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torrjästen med vetemjöl. Tillsätt salt, socker, smör och sist i vaniljvispen (uppvärmd till ca 40 grader). Blanda till en slät deg och låt den jäsa i 30 min.Mixa smöret, kanel, socker med en gaffel. Spara lite och blanda ner piri pirin.Kavla ut till en rektangel, ca 1,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop.Skär i 3,5 cm tjocka skivor. Jäs i ytterligare 45 min. Pensla med äggula och strö över pärlsocker.Grädda mitt i ugnen 8-10 min.Detta får bli det sista receptet för denna helgen. Nu ska jag diska och sedan luta mej tillbaka med en 12 cm stor kanelbulle och ett glas jucie. Hoppas att ni haft en lika underbar kanelbullens dag som jag! Kram på er

Kanelissar
Såhär blev mina kanelissar som jag gjort på ett recept ur Pain de martins bakbok. Har ni inte köpt den redan så tycker jag verkligen att ni ska göra det. En mycket inspirerande bok.KANELBULLAR PÅ VILDJÄST, 20 bullar600 g levain (se steg 1–3 i det här receptet)600 g vetemjöl150 g smör120 g sirap1 msk kardemumma1 ägg300 g mjölk1/2 tsk salt1. Smält smöret, mortla kardemumman och blanda sedan alltsamman i en bunke. Arbeta degen tills den är smidig och fin. Jag blandade för hand i cirka 5 minuter. Sätt plast på bunken och låt jäsa tills degen uppnått dubbel storlek, på ett ungefär. Min deg stod i cirka 4 timmar.150 g rumsvarmt smör2 dl socker2 tsk vaniljsocker2 msk kanel2 tsk kardemumma5o g mandelmassa3. Baka ut på valfritt manér. Jag rullade ihop 20 stycken ganska stora bullar. Låt jäsa 1–2 timmar på plåten under en handduk. Det ska inte vara någon tvekan om att de har jäst.4. Pensla med Riddarbageriet-Johans äggstrykning (1 ägg, 2 msk vatten och 1 tsk salt) och strö på pärlsocker mandel eller annat.5. Skjuts in i ugnen! 250°, 10–15 minuter.

My Preches
Vad skulle jag göra utan henne?!Antagligen hade jag hade stora blåsor i mina händer..hehe så mycket som jag bakar.Det é iaf ett tips till Alla er tokar därute..Skaffa er en Kitchen Aid, visst är den lite dyrare än andra bakmaskiner men den é helt klart Bäst i test!Den finns numer med stänkskydd och en massa tillbehör som tex köttkvar, pastatillverkare, glassmaskin med mera...Ni känner ju till Laila och hon har ju såklart några stycken i olika färger. Kolla in hemsidan: Kitchenaid.com

Lotta Brincks kanelbullar
Många recept ser likadana ut i grunden men de skiljer sig alltid i slutet. För alla bakar med sin passion och sin kärlek. Men testa Lottas recept och titta in en sväng i hennes härliga matblogg!Till Lottas bästa kanelbullar (40 st) behöver du: 5 dl mellanmjölk, 100 g smält smör, 1 paket (50 g) färsk jäst, 1 dl strösocker, 11 + 1 dl stenmalet vetemjöl. Fyllning: 100 g smör, 1 dl strösocker, 2-3 msk malen kanel. Pensling: 1 ägg + pärlsocker.Gör så här: Smält smöret, blanda med mjölk (behöver inte vara värmd) och smula i jästen.Rör i sockret och häll i 11 dl vetemjöl. (Om du inte har stenmalet mjöl kan det behövas 1-2 dl mer.)Arbeta länge, 10 minuter, allra helst i köksmaskin eller med elvisp. Degen ska vara ganska lös.Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 3-4 minuter. Degen ska nu vara riktigt seg och bilda trådar när du drar i den.Jäs över täckt i 30-45 minuter till ungefär dubbel storlek. Det gör inget om jästiden blir längre…Ta upp degen på mjölat bord. Dela i två delar.Kavla ut varje del till en platta ca. 35 x45 cm. Fördela smör, skiva gärna med osthyvel, strö över socker och kanel på plattan. Rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rull i ca 20 bitar.Lägg i bullformar, några droppar smör eller smörolja i varje räcker som smörjning.Jäs övertäckt i ca 20-25 minuter. Degen ska resa sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret.Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över generöst med pärlsocker.Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter i 225-250 graders ugnsvärme.

I Kanelbullens baktakt
Det finns många därute som gillar att använda sig av recept som ligger i tiden. Detta recept kommer ifrån Baktakt och jag tycker att det var ett helt okej recept:)Dag 125 g rågsur30 g vetemjöl60 g vattenDag 2Surdegen från dag 12 ½ dl mjölk75 g smält smör1 dl socker½ tsk salt1 msk kardemumma6 ½ VetemjölDag 3Fyllning: 80 g smör, 1 dl socker, 1 msk kanel, 1 msk vattenPensling: 1 ägg, 1 nypa salt, 1 msk vattenPärlsockerEfter cirka 10 minuter i 225 grader var det bullfest!

Cinnamon buns
När man ändå är vaken så är internet ens trognaste vän. En trogen vän full av en massa konstigt som tex denna glassen..Passande i dessa tider..Take a cookie!*smile*Ingrediens25 g margarine1 dl milk12,5 g yeast0,25 dl sugar½ pinch of salt2,5-3 dl flourFilling1 spoon of margarine1 spoon of sugar½ teaspoon of cinnamonOn topEggPearl sugar1. Melt the margarine in a pot.2. Add the milk and heat into 370.3. Crumb the yeast in a bowl. Add liquid ingrediens. Mix with a wooden spoon.4. Add sugar, salt and 2 dl of flour.5. Work the dough flexible and add more flour.6. Let the dough yeast for about 10 minutes below a baking cloth.7. Heat up the stove until 250o.8. Butter the baking-plate.9. Work the dough on a flour bakeboard.10. Roll out until a rectangle.11. Add the filling on the dough and roll it.12. Cut into 10 buns and put them on the baking-plate.13. Let the buns yeast with a baking cloth on top.14. Brush with a beaten egg and add pearl sugar.15. Bake in the stove for about 6 minutes. Let the buns cool of on a grid

Lyxbullar a la Ida
Detta kallar jag lyxbullar och påminner om mitt egna recept, fast dessa är snäppet godare.Skaparen bakom heter Ida med sin mightymuncher blogg.(bilden och receptet är lånat) Ingredienser till ca 40st. Deg:2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15% 1 1/2 dl Mjölk, 50 g Jäst, 150 g Margarin, 1 dl Socker, 1 Ägg,15 dl VetemjölFyllning: 200g Smör, KanelSockerPensling:1 Ägg Pärlsocker Utförande:Värm grädde och mjölk till 37°, lös jästen i blandningen. Rör smör och socker smidigt i bunken, blanda i ägget och jästvätskan. Arbeta i det mesta av mjölet tills degen är smidig och börjar släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. Smält smör i mikron, tillsätt kanel efter tycke och smak. Arbeta ihop den jästa degen och knåda den blank och elastisk på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut den ena delen till en jämntjock fyrkant. Bred ut det smälta smöret på den utkavlade degen och strö över socker. Vik ihop båda ändarna emot mitten. Skär 2-3 cm breda remsor, håll i ena änden och rulla till en spiral. Forma sedan en tight kringla av den rullade biten. Upprepa detta med den resterande degen. Låt bullarna jäsa under duk 10-15 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen på 250°C i ca 10 minuter.Låt svalna något och avnjut dom sedan gärna med ett glas iskall mjölk.

Nadjas Kanelbullar
Först ut i våra utvalda recept är detta från den härliga matbloggen Nadja's Kök fylld av allt för alla smaker. (bilden lånad från bloggen)Grunddeg: 150 g smör, 5 dl mjölk, 50 g jäst, 1 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk salt, 2 tsk malen kardemumma, ca 15-18 dl veremjöl, 1 ägg till pensling, ev. 1/2 dl hackad sötmandel till garnering, 1/2 dl pärlsocker till garneringKanelfyllning: 100 g rumsvarmt smör, 1/2 dl socker, 3 tsk mald kanel, ev. 1/2 tsk mald kardemummaVaniljfyllning: 150 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 1-2 msk vaniljsockerGör så här:Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula sönder jästen i en skål och tillsätt degvätskan. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och den malda kardemumman. Rör ner det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt i 5-10 minuter. Degen ska bli blank och smidig. Låt degen vila i 40 minuter eller tills den jäst till dubbel storlek. Gör fyllningen under tiden. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt valfri kryddning. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta. Fyll med valfri fyllning. Rulla ihop degen och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt eller i bullformar och låt jäsa i 40 minuter på en varm plats med bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och eventuellt hackad sötmandel. Grädda i 250 grader, mitt i ugnen, i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler med en bakduk över. Nu är det bara att mumsa i sig och njuta!Nadjas Nya blogg: nadjaskitchen.se

Kanelbullar
Det är helt otroligt att en liten bulle kan vara såhär populär. Alla gillar den, från stora till småttingar och den finns i en miljon olika upplagor. Olika former, olika fyllningar..Ja det finns ingen gräns för hur just en kanelbulle ska se ut längre..Annat var det förr i tiden då allt skulle hålla sig till principerna och så som de alltid annars gjort. Vi på Strange Bakery tycker detta är mycket trevligt, för en bulle ska inte bara se god ut utan man ska kunna se att en människa varit med i tillverkningen. Denna helg så kommer det bjudas på kanelbullar runtom och överallt, från ystad till de nabolandet i norge.Och vi har rotat runt, testat, ätit och funnit några av bloggvärldens akönaste recept på just kanelbullar. Även några egna recept kommer vi såklart bjuda er på om det hinns med såklart.Tillsvidare så kila in på kanelbullensdag.se

Konditormässa
Det bakas och det fejjas och det donas i mitt kök just nu. Det såg ut som ett rent helvete om man får säga så, innan en liten Anna Anka i mig kom ut och skrubbade.Vad är det som bakas? Fick en beställning av en "granne" vars son skulle ha dop imorgon och ville ha 3 tårtor och 6 stycken bröd. Bottnarna till tårtorna är klara, ska göra dem färdiga imorrn och just nu är plåt nummer 2 inne i ugnen av 4 möjliga. Örtbröd med svarta oliver så det doftar pizza i hela huset...Veckan har varit lugn men intensiv. Inte blivit tillfälle att uppdatera bloggen som ni märkt.Tråkigt men sånt som händer. Idag var det Konditor mässa i staden. Det är så underbart med mässor, speciellt mat mässor man får smaka på allt möjligt. Och även på denna fick vi mumsa på bröd, kakor, glass, donuts och massa mera. Skaffa oss kontakter till framtidens projekt med mera. Några av utställarna var kobia , kåkå , Nordmills med flera.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.