Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Grodans familj

En blogg om vardagen och livet som mamma åt två pojkar, änglasonen Gabriel och Noah som har en cp-skada

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Grodans familj

Inlägg i Grodans familj

Med en förhoppning om bättre sömn
Grodans pappa pratade med hans läkare på habiliteringen i tisdags. Om sömnen. Sömnen som har varit riktigt strulig i dryga två månader. Sömnen som fattas oss. Läkaren skrev ut en allergimedicin (!) som förhoppningsvis ska göra Noah tröttare och hjälpa honom att sova bättre. Medicinen ska vara väldigt mild och ofarlig att ge. Jag litar på läkaren, men det tar emot att medicinera. Men nu är vi i ett läge där vi verkligen behöver sömnen, alla tre. Vi får ge medicinen en chans. Hoppas innerligt att den ska hjälpa. Första utmaningen är dock att komma ihåg att hämta den på apoteket...

Invigning
Grodans pappa och jag har bröllopsdag i morgon. Hur kan 7 år gå så fort? Denna stora händelse har vi firat med att gå och äta brunch idag. Själva! Farmor och farfar var inte hemma, så vi provade att inviga en ny barnvakt, "gammelfaster". Noah och hon har inte träffat varandra så mycket, men det gick strålande. Inte en protest när vi lämnade honom. I själva verket log han brett när vi rullade därifrån i bilen. Vet inte riktigt hur vi ska tolka det...? När vi kom tillbaka några timmar senare hade de haft det jättebra. Varit på långpromenad och tittat på massssssa bilar. En riktigt toppensöndag, med andra ord. Tacksamma är vi för att ha "hittat" en ny barnvakt. Pauserna i vardagen behövs, även om man har världens underbaraste grabb.

Ibland
är världen lite upp och ner

Sakta men säkert
Sedan i helgen har sömnen äntligen börjat vända på rätt håll igen. Vågar knappt skriva det... Nu håller vi tummarna för att den senaste förkylningen inte ska ställa till det igen.Just nu sover han sött, och jag ska snart förhoppningsvis göra detsamma.

Tar en paus...
Är så trött så jag mår illa.Ska försöka hitta min kudde.Återkommer senare.

Lunchkonsert
Noah försöker att kommunicera allt mer med oss, vilket är helt underbart. Ett tag nu har han ofta suttit och pekat rakt framför sig när han har ätit, utan att vi fattat varför. Med uteslutningsmetoden har vi försökt förstå, men utan att lyckas. Tills häromdagen.Vi har en enkel liten cd-spelare stående på köksbordet. En sån där muta från någon bokklubb jag gick med i. Det Noah hela tiden har försökt säga oss har varit: Jag vill ha musik! Idag försvann lunchen ner i ett nafs när han fick sitta och digga lite samtidigt. Mamma skulle också klämma i emellanåt...Dagens rekommendation från Noah:Bild från www.cdon.seSpår nummer fyra är bäst, Sjörövar-Fabbe.Det som gör det hela än mer roligt är att för några månader sedan blev Noah rädd så fort vi satte på cd-spelaren. Trots att han alltid gillat musik. Det är inte alltid man förstår vad som rör sig i deras huvuden...

Nya tider
Sedan jag började jobba har jag haft ambitionen att komma iväg tidigt på morgonen. Det hänger liksom ihop, börjar man tidigare kan man sluta tidigare. (Jag hör till den lyckligt lottade grupp som kan styra mina arbetstider ganska mycket själv) Och därmed få mer tid med prinsen.Problemet är bara att gå upp tidigt på morgonen inte är min grej. Ska jag vara riktigt ärlig så är det där med att gå upp inte min grej överhuvudtaget... Lättare blir det inte heller när sömnen strular som nu.Idag har jag fått hjälp av grabben. Han väckte mig kvart i fem, och ja, det var bara att gå upp. Så nu ska jag slå rekord! Tidigt kommer jag till jobbet.

Sömnkampen
Vi kämpar med sömnen. Och har så gjort i två månader snart. Vissa nätter är hyfsade, andra rent bedrövliga, någon enstaka bra.Hur i hela världen vet man egentligen vad som är bäst? Somna i famnen för att han behöver närhet, eller somna själv för att inte vänja sig vid att alltid ha någon i närheten. Ibland somnar han inte på kvällen, eller så somnar han och vaknar efter en kort stund, eller så sover han några timmar och vaknar flera gånger under natten, eller... Och vad är det egentligen som stör sömnen? En utvecklingsfas, CP-skadan, ren envishet från grabben?Vet inte om det bara är vi, men vi känner oss rätt rådvilla. Tacksamma för att han inte sover sämre, men ändå trötta och slitna.Vi hoppas på en vändning snart, men undrar om den någonsin kommer.

Var är Noah?
Tittut!

Leverpastejsmörgås
Mums, helt enkelt!

Denna ljuvliga årstid
Jag älskar hösten. Färgerna, luften, dofterna... (Kanske inte regnet fullt så mycket.) Idag är en helt fantastisk höstdag. Vi njuter av det underbara vädret. Höstblommorna är äntligen planterade. Som vanligt köpte jag alldeles för många växter till de krukor jag tänkt fylla. Men det blev fint! Noah satt brevid i sin vagn och verkade tycka att det var jättefina blommor. Tänk om man bara fick smaka lite också...!En av våra markiser har äntligen kommit upp igen efter att vi bytt ut tyget. Bara två kvar! Dags för lite kaffe i höstsolen!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.