Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Kims IT-blogg

En blogg om IT och annat som jag är intresserad av

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Kims IT-blogg

Inlägg i Kims IT-blogg

Surftown förstör för mig!
Nu har jag fått nog av all nertid. Det tog till och med några minuter innan jag fick respons för komma in på bloggen och skriva detta inlägg. Jag flyttar bloggen till binero! Jag flyttar nu min blogg till en unix-server och använder domänen kangalid.se/blogg (Kim Ängalid) varifrån jag tänker fortsätta mitt bloggande. Surftown är dock inte ensamt ansvarig för flytten. Jag har länge funderat på att byta bloggmotor till wordpress och detta beror bland annat på att jag saknar diverse plugins och wordpress är helt enkelt mycket bättre än blogengine.net. Av flera anledningar kommer jag ha kvar kim.angalid.se och låta inlägg på den här bloggen ligga kvar. Jag försökte faktiskt exportera alla inlägg men det gick inte så bra. Eventuellt flyttar jag över allt om jag kommer på hur man gör. Min nya blogg

Ett steg närmare examen
För några timmar sedan presenterade vi vårat projekt i en kurs som heter inbyggda system. Projekt som vi tog oss an var att implementera spelet Tetris på en mikrokontroller med 1 kb programminne och en LCD-display med 128x64 pixlar. Det enda som var lite krångligt var att skriva drivrutinerna till LCD-displayen men annars var projektet relativt enkelt och ganska roligt. Som knappar använde vi fyra stycken vanliga knappar med pull up-motstånd. Vanligtvis brukar vi (på civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap) inte syssla så mycket hårdvarunära laborationer som denna. Det kan dock vara nyttigt med dessa typer av projekt som gör att man blir bred som ingenjör. Anledningen till att jag skriver om detta är att det förmodligen var mitt sista projektet på universitet om jag bortser från examensarbetet. Jag måste dock ta en statistikkurs innan jag på riktigt är klar med kurserna, men statistikkursen innebär ingen laboration för min del. Dessutom fyllde faktisk spelet tetris 25år i går vilket kan vara värt att uppmärksamma! 

Snyggaste skivomslaget
"cornelis sjunger taube" från 1969 har förmodligen världens snyggaste skivomslag. Eller hur?

PageRank uppdatering
Igår var det dags för en ny PageRank-uppdatering. PageRank (PR) är en algoritm av google som används för att mäta en webbsidas informationsvärde. Algoritmen har inte särskilt stor betydelse idag men för 10 år sedan var PageRank-algoritmen en grundpelare i googles algoritm för att värdera webbsidors värde. PageRank går från en skala mellan 0 och 10 och skalan är exponentiell vilket innebär att avståndet mellan PR 4 och 5 kan lika gärna vara lika långt som mellan 0 och 4. Jag hade ganska tur gällandes mina sidor. Dock hade jag förhoppningar att den här bloggen skulle gå upp till PR 4. Bloggen fick istället PR3 med undantag från några undersidor som faktiskt fick PR4. Fler sajter: kim.angalid.se - PR2 till PR3 (några undersidor fick PR4) dietguiden.com - PR2 till PR3 samojeden.se - PR1 till PR2 lydnad.se - PR0 till PR3 edefredag.nu - PR2 till PR3 merteknik.se PR3 till PR3 Intressant var att angalid.se som endast har fungerat som en index-sida för min familj har fått PR3. Sidan har endast länkar från denna blogg och innehåller endast våra namn.  

Fortsatt problem med Surftown
Webbhotellet Surftown fortsätter att göra mig besviken. Jag har länge haft driftproblem med den här bloggen och den råkar hostas av just Surftown. Trotts utlovade förändringar är läget lika dåligt som förut. Jag får väll skylla mig själv som inte byter, men det känns surt att man inte ska kunna använda ett webbhotell som man har betalat för. Bilden ovan är en skrämdump från nere. Tack för en bra tjänst.

Oväntad popup för mitt mobila bredband
Helt plötsligt när jag försöker ansluta till mitt mobila bredband får jag upp detta meddelande:  "Varning - Du kommer att ansluta till ett roamande nätverk. Kostnaden är ungefär SEK 120 / MB" Det lät lite dyrt så det var bäst att välja Nej. Undrar varför meddelandet dök upp. Jag gjorde en vanlig uppkoppling som jag gjort minst 100 gånger innan. Någon som vet det är frågan om?

Positiv besökstrend för dietguiden
I början av november 2008 startade jag och min sambo dietguiden. I början kompletterade vi med artiklar lite då och då men från och med nyår har jag bara lagt in två nya artiklar. Det roliga är att nästan varje vecka slås nytt besöksrekord och nyligen passerade vi gränsen för 1000 besökare i veckan. I bland är tid det enda en sajt behöver.   (Klicka för större bild)

Träningsblogg
För att ens ha en chans att komma upp på Kebnekaises topp måste jag verkligen börja hårdträna. Jag är i mitt livs sämsta form just nu så jag har en låg väg att gå. För att öka motivationen mer har jag skapat en träningsblogg där jag hoppas kunna motivera både mig själv och andra i liknande situationer.  

Jag ska bestiga Kebnekaise
  Den 20 juni bär det av till Kebnekaise! Jag har aldrig gjort något liknande och absolut inte något sådant fysiskt krävande. Jag är inte i närheten av den form som behövs så det är på tiden att jag börjar motionera. Att bestiga Kebnekaise tar cirka 12 timmar upp och ner och rent fysiskt kan det jämföras med ett vasalopp. Det ska bli väldigt givande och jag ser fram emot utmaningen.

Bollnäsfil
  Jag har inte smakat så många filer ännu. Men jag är helt övertygad om att Bollnäsfil är världens godaste fil! Nu när jag bor i Umeå blir det tyvärr inte lika mycket bollnäsfil som i Bollnäs. Men allt oftare får norrlandsmejeriets skitfil stå kvar i butiken medans jag tar hem den fina filen.  


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.