Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

En 7-barnsmammas vardagsliv

Bloggar om min vardag som 7 barnsmamma, sambo och kvinna. Skriver om mina åsikter om vad som händer och sker i vår värld.


Homepage » Besök En 7-barnsmammas vardagsliv

Inlägg i En 7-barnsmammas vardagsliv

Minisemester!
Vi är tillbaka i Borgholm efter en fantastisk skön helg i Jönköping. Vädret var bara så kanon! Vi var som sagt i Gränna i går, och vi tog en sväng till dit idag. Där är så fint. Älskar man naturen så ska man definitivt åka dit.André och Fredrik fiskade. Jag satt o njöt av solen och det underbara vädret. Här nedan springer Pontus och njuter för fullt.Vi tog en fika medan min stora son spelade på sin nya gitarr. Han köpte den igår o han är så stolt över den. Den var med överallt...*ler*...Vi tog en bowlingrunda med idag. Barnen älskar det. Jag är oxå med men jag har kronisk inflammation i min handled så jag får så ont i armen men vad gör man inte? Barnen blir glada o det är ju faktist rätt så roligt att bowla :-)Min tvillingflicka vann över mig med ett poäng. Behöver jag säga att hon var mallig?...skratt...Nu är det snart sängen som gäller. Det tar några timmar att köra så man är rätt så trött när man har kommit hem.God natt o sov gott!

Gränna
Vi är i Jönköping denna helgen. Åkte till Gränna och fikade...åt lite mat o bara njöt av naturen. Vi skulle fiskat oxå men någon hade tagit ut fiskespöna ur bilen...hmmm...o det var INTE jag! Vi ska fiska lite senare i stället o bara på gångavstånd härifrån där vi är.Lagom trött nu. Det är varmt o gott. Man ska inte klaga men värmen kommer så hastigt så man hinner inte med riktigt.Hur som helst så har det varit en skön dag.Har ni följt Mias kamp om lille Thor? Pappan till barnet kidnappade ju sonen o stack iväg med honom. Det blev lite strul på vägen för Mia men nu läste jag att dom har kommit hem till Sverige nu. Skönt för dom!Nu ska jag dricka en kopp kaffe, sen ska vi fiska o sen är det kväll. Ha en fin kväll!

Fredagskväll
Kvällen är kommen o det är dags att lägga sig. Har sett på Talang 2009. Varför sätter alltid Charlotte Perrelli röda kryss på alla som sjunger bra och gröna bockar på de som sjunger dåligt?Sätter hon kryss på dom som sjunger bra för att de sjunger bättre än henne?...o bockar på dom som inte kan sjunga för att hon är lika duktiga som dom?De som är på talang o visar upp sig är ju inte fulländade artister...vilket hon tror de ska vara ibland.Ja ja...så är det. Jag såg klippet med Susan Boyle på YouTube. Hon var med i Britain´s got talent. Hon har piffat till sig sägs det. Tyckte hon dög som hon var men det är iofs roligt att piffa upp sig ibland.Nu ska jag natta min kudde så jag säger natti natti!

Äntligen fredag
God morgon alla glada. Här börjar min dag med att min lille trotsige 3 åring hällde chockladmjölk över min tvillingpojke...med flit. Han blev sur för att han fick minst chockladmjölk. Han har inte förstått att han nästan är minst...skratt...Ja skratta kan man göra men det gjorde man inte innan. Vilket tjat det blev. Han ville inte be om ursäkt men sin chocklad skulle han ha. Jag tog den ifrån honom efter vad han gjort o vilket liv det blev!Ja jag är ändå glad över dessa smått struliga barn. Mer blev man det när man får läsa på nätet att ett par som födde en pojke förr tidigt och som inte överlevde. Han försvann från kistan samband med begravvningen. Ja innan begravningen. Vilken mardröm. Först så förlorar dom honom till döden o nu försvinner han helt. Jag hoppas de hittar honom igen. Frågan är vad som kan ha hänt.När man läser sådant så är man glad över att ibland ha skrikiga barn!Nu ska jag fixa mig i ordning. Jag ska på föräldrasamtal på dagis med min minste son. Ska höra hur det går o så med honom. Jag vet att det inte är några problem för jag får bara höra positiva saker om honom.Ha en fin dag!

Schema
Jag gick upp i morse o är man inte trött innan så blir man det när man möts av barnens gnabb. De bråkar om allt ibland. Jag satte mig ner o skrev ner ett schema.Kolumn 1 där jag skrev frivilligt, tillsagd och tjatat.Kolumn 2 där jag skrev oliks sysslor.Kolumn 3 för positivt och en för negativt.Jag fyller i barnens första bokstav i varje kolumn de gör något. Ju fler sträck ju mer veckopeng. Finns det sträck i tjatat så blir det lite minus och finns det mer sträck i frivilligt så blir det plus.Ju mer de gör av egen fri vilja ju mer veckopeng får dom. Ju mer de hjälps åt ju mer pengar.Sa till dom att de tjänar på att hjälpas åt och vara trevliga mot varandra.Ju mer dumma de är mot varandra ju mer negativt blir det.Stående regler. Pojkarna resp flickorna ska städa sitt rum. Det ska vara uppplockat innan sängdags varje dag. Deras skor ska de ställa på skohyllan samt så ska de hänga upp sina jackor.Gissa om de blev trevliga mot varandra och mig innan de åkte till skolan?Får väl se hur länge det håller i sig :-)Har någon annan ett bättre förslag på hur man kan göra? Skriv gärna en rad isf! Ja ni får gärna skriva iaf :-)Ha det gott!

Äntligen över? Vågar man hoppas?
Skrev om Mia och hennes kamp om att få hem lille Thor i går. LÄS HÄR. Nu skriver Expressen att Thor har återförenats med sin mamma och att de skyddas av säkerhetsvakter från amerikanska UD.Jag hoppas verkligen att det är så. Pappan är efterlyst av Interpol. Han försökte förhoppningsvis förgäves att få en ny rättegång i vårdnadstvistfrågan i Guatemala, men enligt Expressen så valde rätten i Guatemala att ge Mia fortsatt vårdnad som hon fick utslag på i USA i vårdnadstvisten där.Jag hoppas detta har ett lyckligt slut!

Lille Thor fast i Guatemala
Jag har följt Mia och hennes kamp att återfå sin 17 månades son som blev kidnappad av sin far timmar innan beslutet skulle meddelas om att Mia fick ensam vårdnad.Thor är både svensk och amerikansk medborgare. Vårdnadstvisten ägde rum i USA. Pappan till Thor kidnappade honom och i två månader letade Mia efter sin son. Polisen i USA meddelade att hon skulle flyga till Guatemala för där befann sig sonen med sin pappa.Mia åker dit med alla papper som bevisar att Thor tillhör henne, men det hjälper inte i Guatemala. Hennes papper är inte värda mycket där. Det ska bli en ny rättegång där och väntan på den och utslaget på den så får lille Thor bo på ett barnhem så länge. Ett barnhem som inte ser så fräscht ut enligt min åsikt.Hur det ser ut på insidan vet jag inte men utsidan ser inte så rolig ut.Pappan ångrar ingenting. Han säger att Mia älskar inte sig själv och så länge hon inte gör det så kan hon inte älska någon annan.Pappan har nu anklagat Mia för att ha gjort övergrepp på sonen. Pappan har inte varit snäll vare sig mot mamman eller Mia. Misshandel är något som har utförts av pappan. Pappan hade besöksförbud. Mamman vill gärna träffa sin son men gör hon det så får pappan oxå träffa sonen och det är inte lämpligt eller bra för pojken. Det är en väldigt svår balansgång det där.Nu kan det dröja flera månader innan fallet tas upp i Guatemala. Mia behöver all hjälp hon kan få. UD vill inte hjälpa henne pga att vårdnadstvisten ägde rum i USA och att Thor kidnappades där.Mia behöver pengar. Vill någon vara med o hjälpa henne så gå in på hennes blogg Find Baby Thor Wang.Tycker det är skrämmande att det ska få gå till så. Det finns papper på att pojken ska vara med sin mamma redan men inga hänsyn tar till dom. Jag har själv barn o jag vet hur man känner sig ibland då barnen bara är sena när de ska hem vid en viss tid. Det går inte ens att jämföra med detta. Jag hoppas Mia får all stöd hon behöver. INGEN ska behöva genomgå något sådant här!Nu ser det dock lite ljusare ut men Mia vågar inte hoppas för mycket, men är det så så kommer Mia att ha lille Thor hemma om några dagar.Mer kan ni läsa hos Camilla, Mamselamsen ock Mom DetectiveChatten med Mia kan ni läsa HÄR

Syskonkärlek på hög nivå
God förmiddag!En dialog mellan min två söner på 6 och 3 år.6 åringen) Älskar du mig?3 åringen) Ja6 åringen) Älskar du Robin?3 åringen) Ja och mamma, Fredrik o Pontus.6 åringen) Älskar du Stéphanie?Jag hör min 6 åring säga nej Hampus, säg nej.3 åringen) Nej. Jag älskar mamma, Fredrik, Pontus,6 åringen) Älskar du inte Stéphanie?3 åringen) Nej.Jag hör när min 6 åring går in till Stéphanie o säger glatt. Hampus älskar inte dig Stéphanie.Stéphanie frågar Hampus om han inte älskar henne. Han svarar som innan.Robin frågar Hampus om han älskar Stéphanie o svaret blir då Ja.Det var roligt att höra på dom. Benjamin sa ju till Hampus vad han skulle säga o sen skadeglad går han in till henne o säger att Hampus har sagt det som han har sagt till Hampus att säga.Vilken syskonkärlek!...skratt...Min store son kommer snart ner o vi ska äta middag i stan tillsammans. Ska både bli gott ovh roligt. Tills dess så är det jobbet som gäller. Ni får ha en fin dag alla...kram på er!

Natti natti!
Nej vet ni vad...nu är det dags för mig att lägga mig. Dödstrött, men det är inget ovanligt. Är det dagarna igenom tycker jag.I morgon är en speciell dag. Vi ska umgås ALLA i familjen. Det är inte ofta det händer ska jag säga. Barnen brukar vara på sina olika håll...men i morgon har vi fått till det!Jag säger god natt o sov gott!

otroligt
Det är dags för ännu en paus. Tänkte ta en kopp kaffe o läsa lite nyheter på datorn. Brukar läsa dom där för jag tycker det är enklare. Det första jag får se är att ett par, kvinna och man har blivit dömda för att ha våldtagit 2 st 17 åringar i 12 timmar. För det fick dom 3,5 års fängelse.Vad är 3,5 år? Tänk dessa två 17 åringar som ska leva med detta i hela livet. Fy för.Jag ska inte säga vad jag tycker om sådana människor som utför sådana handlingar. Jag vill inte kalla dom för människor egentligen, men de ska ju föreställa det!Jag hoppas det ska gå bra för tjejerna iaf.Nej...jobbet kallar. Ha det gott!

Fick fel barn med sig hem!
Två bebisar förväxlades på ett BB i Moskva. Den ena mamman fick ett ljust barn och den andra fick ett mörkare barn. Det skulle vara tvärtom. En sköterska hade loagt barnen fel.18 mån senare så uppdagades det av en rent tillfällighet. På armbanden man får då man föder barn så stod det inte rätt namn på det ena.Nu ska de få 38 000 i skadestånd.Hur gick det för barnen? Ja barnen hamnade hos rätt familj, men tänk...det har gått 18 månader. Man har ju hunnit få känslor för det barn som man trodde var ens eget. Hur blir det med kontakten efter det här? Ja det förtljer inte historien.Jag försöker sätta mig in i situationen. Min minsting är idag 15 mån gammal. Någon kommer o säger att det har skett en förväxling på BB. Min minsting är inte mi utan han tillhör någon annan, o min finns någonannastans därute.Bara tanken att min lillkille inte skulle vara min får mitt hjärta att göra ont. Han hade varit MIN oavsett. De månader som har gått har man ju knytit band med barnet. Man vet hur barnet fungerar. Varför barnet gråter. Vad som får barnet att skratta. Alla pussar o kramar man har fått. All kärlek man har fått och gett.Sen har vi då det barn som skulle vara mitt. Samma kött och blod. Gener från mig och sambon. Det är ett barn som man inte känner...egntligen.Jag hade velat ha det barn som jag födde...naturligtvis men jag hade inte gett ifrån mig det barn jag fostrat upp. Det hade nog inte den andre mamman heller gjort så lätt. Det lättaste i en sådan situation hade kanske varit att de barnen hade fått två mammor och två pappor.I stället för att mista det barn man har fostrat så får man ett barn till.Jag är iaf oändligt lycklig över att inte fått hamna i den sitsen. Jag vet att mina barn jag har är dom barn jag födde. TACK O LOV för det!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.