Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

MinaKulor


Jag heter Örjan och bor djupt in i de norrländska skogarna. Min blogg handlar om mig och mina intressen och om min Jakt efter att prova på nya saker. Jag har även 3 katter och jag älskar Isabella Löwengrip. Kom hit och mys med mig för en stund.


Homepage » Besök MinaKulor

Inlägg i MinaKulor

Min gula spade (Del 2)
Ikväll känner jag mig ensammare än någonsin trots att jag har suttit och kramats hårt men kärleksfullt med mina katter enda sedan igår kväll. Dom jamar till lite då och då och man verkligen känner hur dom lider med mig. Jag har gråtit i flera timmar nu och kommer nog gråta i några timmar till. Tänk att en spade kan väcka så många känslor.Spaden hade börjat bli riktigt sliten och när man tittade på den kändes det som om hela ens liv passerade i revy. Varje litet märke och repa hade sin egen historia. Och när spaden nu är borta så känns det som om en stor del mitt liv helt plötslig har försvunnit.Ett gammalt foto på min spade, tagen någon gång på slutet av 90-taletJag måste samla kraft för att våga säga ifrån! Lysrörslampan i köket har dessutom gått sönder igen. Det här är verkligen för mycket för mig på en och samma dag.

Min gula spade (Del 1)
I natt sprang jag tillbaka till sandlådan för att hämta min gula grävspade som jag hade glömt tidigare under dagen på grund av Svantes onda mamma. När jag kom fram sprang jag fram och tillbaka på lekplatsen i flera timmar helt förgäves. Jag kunde inte hitta spaden! Någon måsta ha tagit den!? Har Svantes mamma tagit den?Jag kände hur tårarna kom allt närmre och närmre och när min kassettbandspelare bytte till låten "Total eclipse to the heart" av Bonnie Tyler kunde jag inte längre hålla tillbaka och sprang därifrån gråtandes hem genom det kalla regnet.Once upon a time I was falling in loveBut now Im only falling apartTheres nothing I can doA total eclipse of the heartMitt liv håller på att falla isär och det är ingenting jag kan göra åt det. Min älskade katt är borta, min spade är borta och mina mejl till Blondinbella är fortfarande obesvarade. Det känns som om hela värden är emot mig just nu.Nu orkar jag inte skriva mer om det här, jag är i ett allt för dåligt skicka just nu. Därför kallar jag inlägget för "Del 1". Fortsättningen kommer alltså imorgon.KramarÖrjan

Fortfarande problem på lekplatsen
Igår var jag ute och grävde i sandlådan igen och det var riktigt roligt. Dagen började perfekt! Solen sken, fåglarna kvittrade och Svante och Lars-Erik var inte där. Så jag och en trevlig tjej som hette linda hade hela lådan för oss själva. Vi byggde en hel stad i sanden och grävde små kanaler som vi fyllde med vatten. Dagen som börjat så bra slutade senare i total katastrof då såklart Svante och Lars-Erik kom vid 19-tiden. Det första som hände var att de trampade ner halva staden och sedan kom dessutom svantes onda mamma som schasade bort mig från lekplatsen helt utan anledning. I stundens känslomässiga inferno glömde jag såklart kvar min gula grävspade. Jag måste smyga dit inatt igen för att försöka hämta den. Hoppas verkligen den finns kvar.

Den bärbara pissoaren
För några dagar sen berättade jag om mitt problem med att hinna gå på toaletten under korta reklampauser. Det gjorde att jag en morgon förra veckan var nära på att missa början av den andra delen av "Doktorn kan komma". Det måste va många fler än mig som lider djupt av det här problemet så därför väljer jag att visa upp mitt nyupptäckta fynd här på bloggen.Det är en portabel/bärbar pissoar för män (och kvinnor?) och den kostar 11.90 dollar på Amazon.com. Det tycker jag den är väl värd för nu behöver man aldrig mer missa en del av ett serieavsnitt på grund av en sprängfylld blåsa!Säljes i 6-pack!Länk till där man kan köpa pissoaren. Klicka här!Länk till mitt tidigare inlägg om mitt problem. Klicka här!EDIT: Den finns förövrigt i 3 olika storlekar. "Small" verkar va i det minsta laget med risk att rinna över. Så därför skulle jag nog satsa på "Medium" eller "Large". EDIT: Det blir nog en Large för då räcker den gott och väl till mer än ett toalettbesök innan den måste tömmas.

Hitta rätt i Videobloggsdjungeln
Jag älskar att läsa andras bloggar och jag älskar video och därför älskar jag framförallt videobloggar.Det finns fruktansvärt många videobloggar därute och det är inte lätt att hitta dom som har kvalité samtidigt som de är originella, underhållande och intressanta. Därför ska jag här försöka guida er igenom videobloggsdjungeln... Här är några guldkorn som jag hittade igår kväll från 3 helt fantastiska bloggande kvinnor:Klart jag har saknat dig, det vet du att jag brukar göra... ;D Puss!Kissies.seHoppas verkligen det gick bra med läpparna, vad kan ha gått snett?Blondinbella.seHåller med dig, ett stort minus till folk som inte bryr sig.MishaAlla är värda en stor kram för att vara så mysiga och underbara. Följ deras bloggar, det är dom värda!KRAMÖrjan

Problem i sandlådan
Ibland på somrarna brukar jag dra till lekparken för att hänga lite och bygga ett och annat slott i sandlådan. Det brukar bli kul och ibland blir vi upp till 3-4st som gräver i sanden tillsammans.Idag var jag där igen och grävde men det var också Svante och Lars-Erik. Varje gång de kommer blir det bara problem, de bygger egna slott och börjar kriga och påstår att delar av min mark tillhör dom. Vi börjar kasta sand på varandra och det brukar ofta sluta med att jag får sand i ögonen, börjar gråta och springer därifrån.Svante och Lars-Erik har även börjat ta över lekplatsen allt mer och mer och de dominerar drygt hela den norra delen av sandlådan. När jag kom dit idag så var mitt slott från igår nedtrampat. Jag känner mig lite lätt förkrossad över det här, vad ska jag göra?Jag brukar använda min röda hink och en gul spade som jag haftsen jag var liten. Sandlådor är alltid lika kul, tiden bara rinner iväg.

V.19 Mikrovågsbullar
Idag är det onsdag eller torsdag så därför är det dags att kora veckans maträtt! I brist på kreativitet när jag var inne i Östersund för att handla mat köpte jag bara ett par påsar djupfrysta kanelbullar. Men det var gott det med till lunch.Det är inte världens lättaste att tillaga och värma upp djupfrysta kanelbullar i en mikrovågsugn, de blir antingen för varma, för hårda, för torra, för fuktiga eller så är de fortfarande djupfrysta när de är klara.Hemligheten är att lämna platsen i mitten på tallriken tom. Jag vet att det är väldigt frestande att lägga en bulle på den tomma, alldeles ensamma, övergivna ytan i mitten men i bakhuvudet tänker jag att man kan ju alltid värma på en till tallrik med bullar när den första är slut.Och vips, cirkeln är sluten!Tillagning:1, Lägg upp 6st kanelbullar i en cirkel på en tallrik (lämna platsen i mitten tom)2, Ställ in tallriken i mikron.3, Sätt på mikron på full effekt (för att bullarna ska vara klara så snabbt som möjligt).4, Tag ut bullarna efter 25-30s för att sedan frossa in i 7'e himlen.ALTERNATIVT: Fyll den tomma cirkeln med något trevligt tillbehör så som dipp mm... i mitt fall ketchup.

Korta reklampauser och toalettbesök
Idag när jag satt i soffan och tittade på den fantastiska dramaserien "doktorn kan komma" blev jag efter ett tag enormt kissnödig. Jag lyckades nätt och jämt hålla mig till den första reklampausen men då kom det en ny reklamfilm från Telia som jag inte hade sätt tidigare.Efter Teliareklamen sneglade bort mot toaletten och insåg hur långt bort den var och jag skulle säkert inte hinna tillbaka innan "Doktorna kan komma" började igen. Jag sneglade återigen mot toaletten och sedan mot min nyuppdruckna kaffekopp och det dröjde inte länge förens jag började lätta på trycket ner i kaffekoppen. Det kändes helt underbart och nu i efterhand känner jag att det var rätt beslut som jag fattade för reklampausen var extra kort precis som jag trodde och det kom dessutom en till ny reklamfilm som jag inte hade sätt tidigare.     Serien har även vinnit priset "Silver TeleVizier-Tulip" i Nederländerna.Man borde nästan ha en toalett i vardagsrummet för absoluta nödfall bakom ett draperi eller nåt. Eller varför inte bara en klassisk potta under soffan?

Djupa ångerkänslor
Jag har inte läst Blondinbellas blogg på ett par dagar nu och jag förstår inte varför. Idag gick jag i alla fall äntligen in på hennes blogg för att uppdatera mig om vad som hänt där ute i världen. Så fort jag började läsa började jag få djupa ångerkänslor, förra veckan åkte hon tydligen upp till norrland utan min vetskap. Och jag börjar undra ifall jag bara har glömt bort det men det känns som om jag hade glömt bort det skulle jag nog komma ihåg att jag glömt en sådan viktig sak. Därför tror jag nog att jag bara har totalt missat det. Vilken oflyt man har ibland!I hennes senaste inlägg sitter utomhus och äter goda rostade mackor med mycket ost och hjortronsylt på. Det är gott, man ska inte snåla med varken ost eller hjortronsylt, ju mer desto godare. Hon verkar i alla fall befinna sig på en plats som kallas Övik, vart ligger det? Är det nära? Är hon fortfarande kanske kvar i Norrland? Och i såna fall, hur tar jag mig dit?Jag gick in på Eniro.se och skrev in Övik på deras underbara "kartsök" men när jag klickar på sök-knappen kommer jag direkt till Örnsköldsvik, är detta verkligen samma stad? Eniro gör mig bara mer förvirrad än vad jag redan är.Visst passar hon in i de Norrländska skogarna! Det nästan så man blir lite rörd och tårögd ;DSådär hoppas jag att min brygga ser ut någon dag i framtiden om jag hade en brygga och bodde vid en sjö... med en underbar 1,70m lång kvinna i ett rött linne och tighta jeansshorts och som heter Isabella... en liten båt skulle kanske inte vara helt fel heller, en liten roddbåt?Jag gissar att jag nog får skylla mig själv för jag känner redan hur jag börjat tappa kontrollen över mig själv. Från och idag ska jag nog aldrig ta ett uppehåll från att läsa hennes blogg!

Plötsligt oväntad mjölkproduktion?
Idag när jag var ute och gick i skogen för att leta efter någon blåbärsbuske att gotta sig i kände jag något kallt på min högra bröstvårta. Jag tittade ner och såg en liten blöt fläck på min vita tröja och jag började undra om fått en plötsligt oväntad mjölkproduktion eller är det bara en regndroppe som fallit på ett konstigt ställe?Jag känner mig väldigt kluven och förvirrad över det här. Men jag har i för sig känt mig väldigt ömtålig de senaste dagarna. Mina bröst ömmar och jag känner mig känslomässigt instabil. Igår kväll grät jag till och med lite när jag åt det sista chipset från ett pringelsrör trots att jag hade en till oöppnad precis bredvid mig.Jag har googlat på mina symptom och undrar om man kan ha manlig menstruation? Det här är något helt nytt för mig...Jag tror jag får ta och skicka iväg ett mejl till någon sjukvårdsupplysning... jag återkommer igen när jag har fått ett svar på denna underliga gåta.

Isabella pryder återigen omslaget
Idag när jag åkte in till bensinmacken för att köpa jordgubbar såg jag att Blondinbella återigen prydde omslaget på tidningen "VeckoRevyn" som jag bara blev tvungen att köpa. Hon fick till och med en egen affisch här utanför macken i Östersund precis vid ingången där alla ser den. Vilken tur hon har.Hon är verkligen en sann förebild och jag beundrar denna visa kvinna. Hon guidar mig genom livets alla bekymmer och hennes inlägg berör mig varje dag. Hon är mycket bättre än min psykolog någonsin kommer vara. Och jag blir arg varje gång Anna, min psykolog säger att internet har en "dålig" inverkan på mig. Jag håller inte alls med för internet, Isabella, Kenza och Google hjälpt mig genom många svårigheter och problem genom livet vilket Anna bara skulle ha förvärrat.Och jag fick dessutom skönhetsbilagan på köpet. Vem visste att det fanns nylonstrumpor för män!?


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.