Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

TheKitchenslut

Matlagning och bakning; mina passioner. Bjuder på goda recept och smarriga bilder. Välkommen in till mig!


Homepage » Besök TheKitchenslut

Inlägg i TheKitchenslut

Privata bloggen.
Här finns min privata blogg, som handlar om allt möjligt. Lite mat, lite inredning och lite annat

Oinspirerad.
Jag finns kvar...men jag har tappat all inspiration och vill inte lägga all bloggtid på bara mat. Lägger större prio på min privata blogg för tillfället. Någon som är intresserad av att hitta dit?

Dark Sesame.
Har en lugn ledig dag idag. Sitter ner efter lunchen med en stor kopp kardemummakaffe (med grädde) och ett par chokladbitar. Mys Har Ni provat Marabou Premium Dark Sesame? Himla god! Knaprig och nötig! Bild lånad från Kraftfood.

Perfekt till picknicken...
...är dessa fyllda gifflar som är bakade med bakpulver, så fort går det också! Går utmärkt att frysa och är så bra att ha liggandes i frysen då de passar både till picknik, mellis eller bara en kopp te i soffan. Varma eller kalla. Deg: 10 dl vetemjöl 1 tsk salt 1½ msk bakpulver 100 g rumsvarmt smör 4 dl mjölk Fyllning: Skinka (halverade skivor eller riven skinka) Riven ost Senap Dragon Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 16 delar. Kavla ut snibbar, lägg på fyllning och rulla ihop till gifflar. Lägg på klädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 250 grader ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk. Fyllningen kan varieras med tex: salami och skivade oliver eller kokt skinka och hackad paprika.

Persika vs. nektarin.
Flingor (typ K special), iskall mjölk och persika i bitar. En liten bit av himlen! Föredrar Du persikor eller nektariner? Själv vill jag helst ha persika eftersom den är så mycket mjukare

Hemlagad smarrig glass.
2 syrliga äpplen 2 msk färskpressad citronsaft 1 dl vaniljvisp 1 dl vispgrädde 2-4 msk florsocker Skala och tärna äpplena. Blanda i fryspåse med citronsaften. Djupfrys. Lägg äppelfryset, vaniljvisp, grädde och florsocker i matberedare. Kör till mjukglasskonsistens. Pudra över kanel och servera genast. Supergod glass! Äpplena kan bytas ut mot annan frukt - banan är också väldigt gott.

Gammelmormors skatt.
Genomgången av receptlådan fortsätter! Den här lappen har min gammelmormor skrivit, det är recept på Kuckeleku-kaka Någon som vet med sig att den ätit det? Jag ska tyda receptet lite bättre och sedan provbaka. Spännande!

Pås-sås?
Magen är bättre! Bra till och med. Jag skulle nog tolka mig själv som frisk. Det firas med fika Bakade en sockerkaka med massor av citronsaft och -skal i smeten. Lade äppelklyftor i formen och hällde över smeten, kryddade med lite grovmalen kardemumma på toppen. Blev väldigt friskt och fräscht. Mumma med vaniljsås till! Hur brukar Du göra? Köper färdig sås eller gör egen? Jag gör egen, det går ju så fort och är så enkelt: 1 ägg 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl (ev. mer) 4 dl 3%-ig mjölk eller matlagningsgrädde 1-2 msk vaniljsocker Ev vispad grädde Blanda allt utom vaniljsocker och vispad grädde i en kastrull. Sjud på svag värme tills såsen har tjocknat, vispa hela tiden. (Använd inte stålvisp eftersom det kan missfärga såsen.) Koka inte! Häll upp såsen i t ex en rostfri bunke, ställ i kallt vattenbad och vispa tills den kallnat. Smaksätt med vaniljsocker. Blanda ev i vispad grädde strax före servering.

Våfflor?!
Tweety skrev att hon hade något till mig Jag möts av denna smarriga hälsning: Jag hade nästan glömt att det var våffeldagen idag! Får se om det blir några våfflor för min del, jag var lite snabb med att bedöma magen tidigare Jag hoppas i alla fall att alla Ni andra får en trevlig våffeldag med en massa smaskiga våfflor!

Citron- och ingefärste.
Magen är bättre, tack och lov. Hade inga vitpepparkorn hemma, så jag kunde inte stoppa i mig såna. Däremot stoppade jag i mig blåbärssoppa och kardemummaskorpor. Efter några timmar kände jag saltsug och tyckte att popcorn var en bra idé På kvällen åt jag mat och det funkade bra. Magen knorrade hela gårkvällen, hela natten och även nu. Får skylla mig själv. Är huvudet dumt får kroppen lida Nu sitter jag i alla fall här med ett glas vätskeersättning och en kopp citron- och ingefärste från Friggs. Jag gillar inte ingefära för fem öre, men det här är riktigt gott. "Grönt te innehåller antioxidanter som är bra för kroppens celler. Det här gröna teet har vi smaksatt med ingefära, kamomill, citrongräs och citron. Det ger ett friskt och mycket fräscht te. Tack vare kamomillens och ingefärans goda egenskaper är det också skönt och bra för magen."


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.