Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Utahime

Jag är en sprallig,musikintresserad, animeälskande teaterapa som är inne på min 18:e jordsnurr. Mitt liv kretsar just nu runt skolan,musik,teater,anime, vänner och allt annat som ungdomar får för sig att göra + lite till.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Utahime

Inlägg i Utahime

En paus från hysterin
Idag är första dagen på mer än en vecka som jag är ledig från Showboat. Den här veckan har vi repat till klockan tolv varje kväll. Man hinner inte riktigt återhämta sig då, men idag ska jag inte göra ett skit. Men en sak måste jag göra, måste plugga till matteprovet som är på måndag. Hoppas jag hinner med att göra det, hela helgen är ju fullbokad och jag har inte hunnit plugga i veckan. Imorn är det premiär som gäller för hela slanten, jag tror det kommer gå bra. Jag är ganska peppad! Dock är jag lite ledsen för jag var tvungen att klippa av mina festivalband. Så nu är min högra handled naken! Sorgligt.

Bittert
Den här dagen var sådär lagom bra. Det började med att jag klämde mitt finger i hissen upp till skolan. Så jag fick skriva prov med trasigt finger, såg ut som en femåring hade skrivit provet. Bortsett från det så gick provet riktigt bra, svarade på varenda fråga. Sen var det lunch i skolan och den var ritktigt god, lax och hollandaisesås. Efter lunchen hade jag kör, astråkigt! Jag saknar kören i grundskolan, den var så mycket mera professionell. Men man får väl ta vad man får som sagt. Efter skolan svängde jag förbi mor min, hon hade bihåleinflamation. Med min utomordentliga tur och med tanke på att det är premiär snart kan jag lova att hon har smittat mig. Tog sen en runda på stan för att inhandla ett nytt headset. Blev ett från Kjell & Company, 199:- kr. Jag var även tvungen att ta en tripp in på Game Stop som ligger mitt emot. Kunde inte hålla mig från att köpa Tomb Raider: Anniversary till Xbox 360 när det bara kostade ynka 169:- Så nu är jag lycklig ägare av ännu ett spel till min 360. Nu kommer vi till dagens stora misslyckande. Hade utbildningskontroll idag och den gick ju inte alls bra. Gjorde massa fel som jag aldrig annars gör. Kan bero på att jag agerar annorlunda under press och med annan lärare. Så jag kommer få ounga ut ännu mera pengar på det jävla körkortet. Det gjorde mig skitsur och hela dagen var förstörd. Nya headsetet! Nya Spelet    

Kostym
Har fått tag i lite bilder från i lördags när vi hade rep med kostym för första gången :)Ni kan ju försöka bortse från att alla bilder är tagna underifrån >.<  

Smör? Eller lim?
Hittade en rolig och mycket konstig sak när jag surfade runt. Detta är inte ett limstift utan det är ett butterstick. Det är alltså smör i form av ett limstift. Det kan ju vara smidigt, man behöver ingen smörkniv iallafall.

Supercell - Love & Roll
Ibland får man jackpot nä man söker på random låtar på Gendou, som förresten är en av världens bästa sidor. Den här låtan kommer från OVA:n Cencoroll. Supercell har även gjort ED till Bakemonogatari.

Galna japanska skor
Hittade massvis med galna skor från Japan. Dom är coola, men vissa kan verkligen inte vara bekväma på något sätt, medans andra verkar ganska så sköna!   Vilka skulle du helst sätta på dig?

Studiedag Nr 2
Igår var det studiedag, skönt som bara den. Jag sov länge och kände mig utvilad för första gången på länge. Hela dagen var slapp jag pluggade, satt framför burken, tittade på anime och satt framför datorn nästan hela dagen. Vid halv 5 hade jag körlektion, det gick bra förutom ett par små fel. Har skaffat mig Skype också, smidigt sätt att konversera. Men lite jobbigt när man måste hålla en låg nivå när resten utav huset sover. Det får bli att köra ordentliga Skypekonversationer på helgerna när jag är ensam hemma. Imorgon är det dags för utbildningskontroll på körskolan, de ska kolla så jag är redo för uppkörning. Jag tror jag är redo, visst behöver jag slipa på ett par saker. Men ingen är färdig utbildad egentligen precis när man fått körkortet, det tar ett par år. Idag var det också studiedag, mycket välbehövligt. Har varit och lunchat hos farmor och farfar, blev potatis med köttgryta. Mycket smaskigt. Idag anlände även mitt Eternal Sonata som jag tänkt testa sen. Det rekommenderades utav en vän så jag hoppas på att det ska vara bra. Nu ska jag försöka plugga till naturprovet som jag har imorn. Jag önskar mig själv lycka till! Min snygga naturbok! Eternal Sonata hittade jag i brevlådan Och håret är fortfarande RÖTT :D    

Rött var det här
Hade körlektion idag för första gången på ett par veckor. Det gick riktigt bra, körde på motorväg och landsväg. Känns skönt att det snart är avklarat, har bara två saker till att gå igenom. Så går allt som planerat har jag mitt körkort snart. Ska bli skönt att kunna lägga det på hyllan. Färgade även kaluffsen idag, det blev rött, rött, rött. Är riktigt nöjd med resultatet!

Ingen fritid!
Just nu har jag nästan ingen fritid för mig själv. Jag äter, sover och andas Showboat just nu + så ska jag hinna med skolan. Den här veckan har jag Showboat varje dag, det kommer bli en tuff vecka.  Har ingen tid alls för anime, spel eller andra hobbys, hann dock med en liten runda på stan för att inhandla hårfärg. Så förvänta er ingen större uppdatering dom kommande veckorna för jag kommer ha fullt upp. Men jag kan ju slänga upp några bilder på båten som nu nästan står helt klar i värmekyrkan. Passar på när jag ändå är igång att slänga upp lite andra Showboat bilder oxå.

Vart tog nycklarna vägen?
Måndag och tisdag jobbade jag hos mamma istället för att gå till skolan. Tog ledigt måndag och tisdag hade jag bara en 30 minuters lektion. Mamma var på affärsresa och behövde någon som kunde jobba istället, då ställer jag självklart upp. Det blev två lugna dagar som ängnades åt att plugga matte och kolla upp lite saker inför framtiden. Har anmält mig till att vilja åka som Au Pair med STS. Helst hade jag velat hitta något företag som har Au Pair familjer i Japan, men det verkar nästan omöjligt att hitta om man inte ska göra det privat. Det är mycket mer riskfyllt att åka privat än att åka med ett företag som sköter alla papper. Dels får man ingen försäkring om man åker privat och man kan inte byta familj om man inte trivs. Så blir det Au Pair nästa höst kommer jag åka till USA eller Australien. Jag kollade även upp massa språkresor till Japan, jag vill så gärna åka dit och lära mig Japanska. Det kanske inte blir ett helt år eftersom att då får man punga ut runt 50 000 kr (och då är inte fick pengar inräknade) och det känns lite väl saftigt. Funderar istället på att åka en månad istället, tror jag hinner lära mig mycket även på kort tid. Man har ca 20 lektioner i veckan och det fixas med aktiviteter som ingår i priset. Det är grymt frestande, jag vill åka redan nu. Att komma till Japan är en av mina stora drömmar som jag tänker göra till verklighet. Men nu för att komma till inläggets rubrik, det är faktiskt en riktigt rolig historia. När jag sulle stänga på tisdag upptäckte jag att jag hade låst in alla mina grejer i omklädningsrummet. Inget ovanligt med det, kruxet var att jag även låst in nycklarna till omklädningsrummet i omklädningsrummet. Fan tänkte jag, jag skulle vara på Arbis inom en halvtimme och det finns inga extranycklar. Jag började med att försöka dyrka upp låset, det gick ju käpprätt åt skogen. Sen fick jag en snilleblixt! Det finns en springa på ca 50 cm vid taket på omklädningsrummet. Genom den kan man via en stege klättra in i omklädningrummet genom städskrubben. Detta fick jag göra. Sen kom den lilla extra knorren på det hela. Eftersom jag hade jeans på mig som inte tillät några akrobatiska konster fick jag ta av mig om. Så där var jag på en stege i en städskrubb, utan byxor klättrandes över kanten till omklädningsrummet. Det måste ha sett riktigt komiskt ut, hade jag kunnat hade jag filmat mig själv och sparat som minne. Efter mitt lilla äventyr gick allt som smort och jag hann till Arbis i tid.

Hiragana
Satt på jobbet och hade inget att göra. Så jag bestämde mig för att ta tag i att lära mig läsa och skriva på japanska. Börjar med att lära mig hiragana. På bilden har jag skrivit mitt namn. Eftersom japanska är uppbyggt utav stavelser så blir det lite annorlunda än på svenska så ordagrant står det a na su ta si a. Ska ge mig själv läxa att lära mig ca 5 tecken per vecka. Det ska bli kul, detta blir mitt substitut för att jag inte hinner gå en japanska kurs i höst. a na su ta si a


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.