Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

REDIG REBELL

Om marknadskommunikation och företagande ur ett entreprenörsperspektiv med färg & form, PR och media.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök REDIG REBELL

Inlägg i REDIG REBELL

Entreprenördar på campen SSWC
Entreprenörd, ett ord jag kom på i förra veckan för oss entreprenörer som så fokuserat driver vidare. Trots allt som händer i omvärlden. Nördar in oss. Riktar oss ut till omvärlden. Förresten anser jag att nörd är ett fint ord som symboliserar starkt intresse, drivkraft, fokus, energi och handling. Vi fortsätter framåt.-Jag tänker också såhär: Det är viktigt för alla människor med tid för reflektion, utveckling och påfyllning med glädje i arbetet. För mig som företagare är det upp till mig själv att hitta, ordna och deltaga i sådan personlig ledarutveckling med glädje för att jag ska orka driva mig själv och företaget vidare. Att utgå ifrån det man själv vill och tycker om är en bra utgångspunkt för mig.-Så när jag i våras läste om idén om ett kommande summercamp med fokus på kommunikation på internet om möjligheter i sociala medier tillsammans med andra engagerade kände jag i magen att detta ska jag vara med på. Jag anmälde mig på studs till Sweden Social Webb Camp (SSWC). I mitten av augusti möttes vi, 286 personer från hela Sverige på en liten vacker ö i Blekinge skärgård, Tjärö. I filmen berättar SSWCs initiativtagare Thomas Wennström utifrån boken (enda exemplaret) som några nördar gjort till honom. Med mycket kärlek.-Nu en månad efter SSWC 2009 som jag (och många med mig) sammanfattade med ordet: episkt, upplever jag massor av positiva saker, nya vänner, kontakter, lärdomar att det går när man vill med mera. Dela kunskap på generösa sätt, lösa problem och skratta tillsammans i tillåtande klimat har gett upphov till nya entreprenördiga idéer. Vilka ringar det blir på vattnet efter SSWC? Ingen vet och det är okej. :)-Se mina bilder på Flickr här. På nätet finns (såklart) mängder att se och läsa om SSWC 2009. :-)

Idag är det min premiär på Bok & Bibliotek
Ja, idag pratar jag om "Vad som skiljer sig?" på temat 80talister i Get to know us Swedens monter..Kl. 15,00 kör vi en minivariant av EQuiz i Kultur & Näringslivs monter..Imorgon är jag åter i gtknus´s monter om 80talisterna..Kom dit och hälsa på! Välkommen!

Dags för Venture Cup igen!
Ja, nu drar affärsplanstävlingen Venture Cup entusiastiskt igång igen! Under tävlingsåret erbjuds flera inspirationsevent så titta in och läs mer på hemsidan om du är intresserad av att utveckla dina affärsidéer och lära dig mer om företagarkunskap med andra drivna människor. .Venture Cup är en riktig energikick som erbjuder plats för ömsesidigt kunskaputbyte för olika grupper; är du student kan du delta som studentambassadör. Jag som företagare är inspiratör för unga intresserade entreprenörer som vill bolla idéer. *stolt och glad*.Kick-off i Göteborg för Venture Cup Väst onsdagen den 30 september, anmäl dig här.

Uppdrag: Moderator på EQuiz
Succépremiär för EQuiz i Skövde med över 55 intresserade kvinnor! Igår var det hög energi på Gothia Science Park i Skövde för då spelades quiz på temat entreprenörskap och på bilden ser ni det vinnande laget i full action när de nätverkade fram svaren. Och vann!Karolina Räntfors med sin uppfinning Tic berättade om sin framgångsrika medverkan i Draknästet, företagsutveklingen och sina drivkrafter. Och om månen!-Ja, igår gick startskottet för EQuiz!-EQuiz är en turné med nytt sätt att nätverka genom en quiztävling (frågesport på temat entreprenörskap och företagande) i Västra Götaland på fem orter: Skövde, Lysekil, Strömstad, Trollhättan och Borås. Finalkvällen är på Entreprenörsdagen den 4/11 i Göteborg.-Projektledare är Lina Lundgren som berättade om EQuiz i denna artikel. För att ett sådant här stort event ska bli riktigt bra så behövs många olika partners, läs mer om dem här.-Mitt stolta uppdrag är att vara moderator och hålla den röda tråden, intervjua gäster på scenen, hålla i quizen, ja också såklart bidra med god stämning under hela kvällen. Det är ett väldigt roligt uppdrag för det händer saker hela tiden (så goda förberedelser krävs så att man kan släppa loss på scenen). Ja, så är det när många människor är med. Och det är pirrigt och roligt! :-) Tryggt, driv och glimten i ögat! var en kommentar efteråt som kändes gott!-Jag är delaktig i EQuiz Advisory Board som bland annat arbetade fram underlag för quizfrågorna. MIKU är med som affärspartner vilket innebär att vi marknadsför EQuiz på exempelvis MIKUs hemsida och har vår fina logga på allt marknadsföringsmaterial. Varje deltagare får en välfylld goodiebag och i dem har vi bidragit med kul och glimrande innehåll, vad kommer jag att visa i ett separat blogginlägg.-Nybloggat på Ambassaden.Nybloggat pressmeddelande på MyNewsdesk.-Bilderna ägs av Stiftelsen Entreprenörskap.

Flexibel med minidator
För att kunna använda tid som blir "över" mellan uppdrag på dagar och kvällar har jag köpt en minidator, en laptop på bara 10 tum. Märket är Samsung och modellen heter NC10. Nu har jag Tele 2 Maxi mobilt bredband så jag kan gå ut på nätet när jag vill. Vi får se hur bra det fungerar i praktiken.-Denna modellen fick toppbetyg i Aftonbladets presentation av de åtta bästa minilaptoparna. Jag läste om olika minidatorer och hade bespetsat mig på en annan modell som jag fått rekommenderad (HP2140 med metallchassi) men den hittade jag inte i butikerna. För det gäller ju att prova så att känslan är den rätt.-Till sist fastnade jag i en Expertbutik i Bäckebol och det som avgjorde var faktiskt en mycket duktig säljare som, förklararade på ett bra sätt. Och lyssnade framförallt.-Nu ska minin följa med ut på SSWC i helgen. Detta inlägg skrev jag på den i köket, se bilden. Mer flexibelt och mycket mer socialt än kontoret.

Testar att mobilblogga
Jag testar nu att blogga direkt från mobilen. Som här från biopremiären på "Sommaren med Göran". Mobilen är en enkel Sony Ericsson K530i med 2,0 Megapixelkamera. Anledningen är dels att jag vill lägga upp inläggen snabbare (slippa lägga över bilderna till datorn och sedan blogga med dem) dels att jag är nyfiken på hur det fungerar. -När jag knäppt en bild sparar jag den, klickar på skicka (som till mms) sedan väljer jag att blogga med Blogger (som gör dessa bloggar vi använder). Första gången kom inlägget till en mobilblogg och information med webbplats och lösenord i ett sms. Väl hemma vid datorn kunde man välja att fortsätta använda mobilbloggen eller flytta till en annan befintlig blogg. Jag valde då att bilderna/inläggen ska komma till bloggen Kommunikation & Utveckling. Tagga inläggen får man göra vid datorn men det har blivit så att texten har försvunnit efter det... inte bra. Får se om jag kan komma på felet.-Nu ska jag prova mig fram och efter semestern så kanske jag väljer att skicka bilderna till matbloggen Prat & Mat istället. Ofta tar jag kort på mat och mingel, ja vi får se. "Sommaren med Göran"var iallafall riktigt rolig! Vi skrattade så tårarna rann! :-)-Bild: Jonas Wahlin, Stockholm Stylisterna.

Smarta tips för webben
Spårvagnarna kör som bekant på sina spår, på webben styr vi framåt på andra sorters spår. Mänskliga och maskinella. Det är dock alltid människor med på något sätt. Bra för oss som vill vara med på webben med våra företag men som inte har spetskompetens inom webbstrategier är att det finns duktiga människor som delar med sig av kunskap. Som Per och Nikke.Per Axbom är webbstrateg, mentor och författare. Han är mycket generös med att dela med sig av sin kunskap. Han ger tips i en miniguide för att hantera kommentarer om företag på webben. Inspirationen är från en handlingsplan från US Airforce. Miniguiden finns i en pdf bara att spara eller skriva ut.Nikke Lindqvist är en av Sveriges absolut bästa inom sökmotoroptimering, SEO. Det handlar om hur en sökmotor som exempelvis Google lättare hittar en text. Nikke har skrivit ett omfattande inlägg med många tips i en konstruktiv anda: Hur man skriver för Google. Vi läser och lär oss.

Sms i studion :-)
Ja, här ser ni första exemplet på mina proffsiga bilder! Fotografen passade på att knäppa när jag fick sms :-) Bra jobbat Jonas!

Proffsiga bilder med stylist och fotograf
Före: naturlig med solbränna.Efter: stylad och fotograferad.Mobilen är kanon för att ta enkla bilder till vardags. För att skapa riktigt proffsiga bilder att använda vid tillfällen då det är viktigt med riktigt hög upplösning. Och snygg utstrålning bildligt talat. ;-) Ja, då kan det dock vara konstruktivt att ta hjälp av proffs. Sagt och gjort. I söndags hjälpte stylisten Ludmila och fotografen Jonas hos Numan på Stockholm Stylisterna mig att bli så snygg som möjligt för att resultatet skall bli proffsiga bilder.I bakgrunden syns Jeanette Gardner, föreläsare, författare och grundare till affärsnätverket BizWoman. Hon har varit gästskribent i KURAGE om nätverkande. Initiativet till stylingen kom från henne. Vi var fyra personer som gjorde detta samtidigt, ett gott gäng som minglade och peppade varandra. Dagen var rolig och ovanlig. Lite svårt att vara naturlig i en fotostudio tyckte jag. Det var ju min första gång men det blev lättare på slutet. Jag var noga med att bilderna skulle visa mig som mig själv och inte mig som fejkmodell. Efteråt valde jag ganska många bilder så jag kan välja till varje tillfälle.De färdiga bilderna får ni se när de kommer. Här är under förvandlingen från naturlig sommarMaria till tjusig affärsMaria. Se min mobilbild ovan :-)

Brit Stakston bloggar om #FollowFriday
På microbloggen Twitter kan man varje fredag skriva den eller dem man vill tipsa andra twittrare om. Det kallas FollowFriday och skrivs såhär: #FollowFriday eller bara #FF. Dessa samlas då på en egen sida. På det sättet kan fler hitta de där personerna som skriver lite extra bra i något område eller bara är lite extra kul. :-)Idag skrev socialmediestrategen Brit Stakston på JMW Kommunikation en bloggpost om #FF. (Brit heter @britstakston på Twitter). Den glada nyheten är att jag, mikumaria nämns i texten, tack för det!Ja, jag håller med att det #FF-gänget skulle jag gärna ta en fredagsöl med! Eller ett glas rosé ;-)Tillägg: Anders Sporring (@cityrat59 på Twitter) som också nämns i Brits text bloggar om själva starten av #FollowFriday. Intressant är att också Niclas Strandh (@deeped på Twitter) diskuterar #FF i sin blogg.

Entreprenörer i sociala medier
Passion och ett personligt engagemang behövs för att vara framgångsrik i sociala medier därför att detsamma krävs för att bygga relationer.-Tänk så många möjligheter vi har på internet! För oss som småföretagare speciellt tror jag, för vi bryr oss så mycket om våra kunder, vår verksamhet och vårt företag. Möjligheter att lära oss mer, dela med oss av vår egen kunskap, påverka och få nya vänner och samarbeten som hade varit svårt att hitta annars.-Genom att samarbeta med andra företagare kan vi nå ut till fler att vi finns och med vad vi gör i MIKU. Exempelvis med duktiga och trevliga Christian Rudolf och Peter Sandberg med sin innehållsrika och generösa blogg: Disruptive. De har gjort en sida med Svenska entreprenörsbloggar och där är vi med. Christian och Peters tema är: Do what you love and the money will follow. De lever som de lär: I bloggen finns mycket läsvärt och även filmade intervjuer där man kan se och lyssna till intressanta personer som berättar sin bild av något tema (hur många gånger som man vill).-Nu har Christian varit i Almedalen och minglat precis som jag och där passade han på att intervjua intressanta människor för att sedan bjuda in för att se resultaten till alla som vill uppleva "som att vara på plats". Ta del av intervjun med Sven Wenström i YouTubeklippet ovan, Sven som arbetar med sociala medier på Cohn & Wolf i Stockholm har god insikt och viktiga poänger för oss småföretagare. Hos Cohn & Wolf hittade jag denna bonus: tips för framgångsrikt deltagande under Almedalsveckan. Tipsen kan med lite modifiering användas när som helst!-Tillägg: Sven Wennerström skriver om detta med filmen på Cohn&Wolfs blogg samt nämner att MIKU-Maria kommenterar. (!) :-)


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.