Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Gott.nu

-Bloggen för livsnjutare, God mat, god dryck gott liv!


Homepage » Besök Gott.nu

Inlägg i Gott.nu

Renée Voltaire
Jag har precis gjort ytterligare en beställning från Renée Voltaire och insåg då till min förtvivlan att jag har glömt tipsa er livsnjutare om henne. Det är en kock som jag hyser stor respekt och beundran för.Hon har en underbar mat-filosofi, nämligen”Målet är en sundare och gladare själ. Vi äter för att leva.”Hon hämtar sin inspiration från filosofier som exempelvis raw food, makrobiotisk matlagning, ayurvediska läran, och kinesiska läran om yin och yang . Alla har en gemensam nämnare och den är helt avgörande att maten ska ge hälsa inte ta den ifrån oss.Renée har endast ekologiska produkter!Det som brukar stå på min inhandlingslista är lantbuljongen, som kommer väl tillhands då man inte riktigt får till det (innehåller dessutom INTE palmolja)!Gojibär är ytterligare något som jag alltid vill ha i skafferiet, det är sägs vara världens nyttigaste bär, innehåller massa antioxidanter. Jag brukar använda dem i fruktdrinkar. En favorit är gojibär, äpple, hallon och naturligtvis is för att få den kall, till detta krävs det en råsaftcentrifug och en mixer.Gå in på http://www.reneevoltaire.se/ för att läsa mer.

Bagaren och Kocken
Hej! Jag tänkte bara ge er ett snabbt men grymt tips om en skön hemsida!http://www.bagarenochkocken.se/Gå in där och gör som jag dröm bort:) De säljer exklusiva köksmaskiner, husgeråd, heminredning och designprodukter till bra priser.Det är en jätte bra sida med tydliga bilder och uppgifter. De gånger som jag har beställ därifrån har jag fått snabba svar och snabb leverans. Har inte haft några problem!I Kålltorp, Göteborg finns den enda butiken i Sverige. Jag själv har tyvärr inte varit där, men mina vänner säger att den är värd att besöka. De har fler märken och man kan dessutom avnjuta en kaffe och choklad i espressobaren. ;)Så jag uppmanar alla bak och mat intresserade livsnjutare att spana in denna hemsida. Kanske hamnar den liksom för mig bland "favoriter"?!?!?!Mycket nöje!Ps. Så här i juletider kanske ni hitter ett eller annat julklappstips.

Häagen-Dazs, en farligt god upptäckt
En av mina svagheter är GLASS. Framförallt glassen från Häagen-Dazs, Strawberry cheesecake.Jag upptäckte den för första gången i London för 5 år sedan. Det var en solig sommar dag, jag och en vän strosade runt i west end, London. Hon tog mig till Häagen-Dazs glass bar på leicester square. Det var en galet lång kö men hon lovade mig att glassen var värd att köa för. När vi väl kom fram beställde jag en skål med just Strawberry cheesecake, Jösses vad god den var. Jag har varit en trogen Häagen-Dazs Strawberry cheesecake ätare sen dess.Häagen- Daza har många fler spännande smaker, kan bland annat rekommendera Panna Cotta & Raspberry, Baileys, Choc Choc Chip och Strawberries & Cream

Prime Wine nylanserar
Vinimportören Prime Wine vill ha konsumentens hjälp med att bestämma utseendet på vårens stora dubbellansering på Tetra - ett rött och ett vitt vin från Sydafrika!Se alla bidragen och rösta på http://www.primewine.se/vote3/

En snabb fillimpa som alltid blir perfekt!
Detta är ett bröd som kommer att imponera på dina middagsgäster! Det är löjligt enkelt att baka och nästintill omöjligt att misslyckas med.Ingredienser:1 l filmjölk2 dl sirap3,75 dl vetemjöl2 dl grovt rågmjöl1,25 dl grahamsmjöl2,25 dl rågkross1 dl vetekli2,25 cl bikarbonat2,25 cl brödkryddor (malen anis och fänkål)Blanda alla torra ingredienser först. Häll sedan i filmjölken och sirapen.Häll i två brödformar (1,5 l) .Baka brödet i 170 grader i ca 1,5 timme.Ett tips är att servera brödet som förrätt med literuccula, chévre, valnötter och honung.Grädda det någon minut i ugnen!

En god genväg med Ekströms Smulpaj!
För en tid sedan lanserade Ekströms ett färdigt kit för dem som snabbt och enkelt vill baka en smaskig smulpaj. Visst tar det väl kanske inte så lång tid att "svänga" ihop en egen god paj, men finns det en god genväg så skall den testas. Jag kilade över till närmaste affär som är en Coop nära butik. Som vanligt hittar jag aldrig vad jag behöver i den där butiken och fick därför snällt kila vidare till nästa lite större butik.Där låg den, som en sommarbris i frysdisken och kallade på mig ;-)Den finns i tre olika varianter Äpple/Kanel, Rabarber samt Hallon/BjörnbärJag köpte givetvis en utav varje men valde att starta med den som ligger mig varmast om hjärtat, Äpple/Kanel!Förpackningen är en så kallad Duo pack, det vill säga, frukten i den ena och degen i den andra halvan. Jag tog fram en lämplig form, hällde i frukten och sedan degen, sen vad det färdigt för ugnen. Efter ca 25 minuter i 225 graders värme vad det färdigt att avnjutas.Oj oj oj...en mycket glad överraskning, det smakar faktiskt riktigt bra. Till pajen valde jag för att vara på den säkra sidan Ekströms Vaniljsås "fresta" (det är faktiskt bara 4g fett/100g och det får man väl se som positivt. Eller?Såg någon undersökning att 85 % av svenskarna äter frukt- eller bärpaj någon gång per år och kanske kommer detta medföra att det blir ännu oftare?Sammanfattningsvis kan man ju säga att det var en lyckad upplevelse, detta kan jag varmt rekommendera som en snabbfix till höstkaffet...Ps: Skulle bara göra ett snabbt inlägg men det blev en mindre uppsats, hoppas ni orkade läsa allt!

Carl Jans Vinklubb
Nu har jag precis gått med i den färgstärka krögaren Carl Jans Vinklubb. Gick mest med för att få lite tips om nya bra viner att sätta smaklökarna i. Han har en lite speciell personlighet den där Carl Jan, men jag gillar honom, en skön person som vet hur man njuter av livets goda...http://www.carljansvinklubb.se/

Tommasi Viticoltori -Ripasso Valpolicella, 2005.
Hej alla livsnjutare!På den italienska restaurangen Epicuré i Malmö (se matakuten.se) serverades jag det delikata vinet, Tommasi Viticoltori -Ripasso Valpolicella, 2005.Det är ett smakrikt vin, med en rund och mjuk arom. Eftersmaken är mycket speciell och betonar vinets sagolika aromer.Gissa om jag och mitt sällskap NJÖT!Ni måste bara prova det.Enjoy!

Årets Hemmakock 2008
Nu är Sveriges vassaste hemmakockar 2008 utsedda.Det blev Dagmar Thylander, Lena Scott och Anne Skoogh som tog hem den ärofyllda titeln i Tastelines årliga tävling för hemmakockar igår kväll. På temat Söndagsmiddag med framdelskött som huvudingrediens tillagade trion vinnarrätten Stockholmschili, vilket gick hem hos juryn.Juryns motivering löd: "vinnaren har tagit väl vara på råvarorna och på ett inspirerat sätt lyft smak och konsistens till en hög nivå. Varmrättens moderna presentation blir till en symbol för landskapets utveckling och framtid."Så här såg de vinnande rätterna ut!Förrätten, Serranoskinka fylld med paprikakräm,serverad med krutonger och friterad kapris.Varmrätten, Stockholmschili.Och här har vi vinnarna!¨–Vi tror vi vann på enkelheten. Vår Stockholmschili kan vem som helst lyckas med. Vi hoppas att vår Stockholmschili kommer att få chilisöndag att bli det nya tacofredag, sade de lyckliga vinnarna Anne och Dagmar.Jag var själv med som åskådare i förra årets tävling och jag kan verkligen hålla med om att det är en mycket prestige fylld titel som är väl värd all publicitet.Ett stort grattis till vinnarna!(Läs hela artikeln och se fler bilder på:http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/aretshemmakock/Arets-hemmakock08---Final-pa-Parken/)

matakuten.se
Hej igen..Glömde tipsa om en skön restaurangguide som i dagsläget är under uppbyggnad. Kolla in http://www.matakuten.se/!

Välkommen till Gott.nu!
Följ min blogg med bloggkollNu var den här bloggen igång. Egentligen vet jag inte riktigt vad det innebär att ha en blogg, men jag tänkte i alla fall ge det ett försök. Nu skall det här vara en blogg som bejakar livets goda sidor. Det är helt enkelt en blogg för livsnjutare!Vad är då en livsnjutare?En livsnjutare (enligt mig) är en person som uppskattar och värderar det goda här i livet, som unnar sig det där lilla extra. En livsnjutare kan vara en person som lägger lite extra pengar på restauranger varje månad, inte snålar i mataffären utan betalar gärna lite extra för råvaror med bättre kvalitet och som bara inte kan motstå det där goda vinet trots att det kostar lite extra. Ja…en livsnjutare är olika för oss alla, men på Gott.nu skall vi i alla fall tipsa om saker som vi gillar. Ja, jag säger vi för att det kommer säkert vara fler ”livsnjutare” som vill tipsa om saker härinne….Har du tips om goda saker vi bara MÅSTE prova så skriv genast några rader och skicka dem till tipsa@gott.nu!Med dessa inledande rader vill jag hälsa er välkomna till Gott.nu -Bloggen för livsnjutare!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.