Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Marilens

Följ med i min vardag som journalist. Häng med in i programledarstudion och se repotage jag gjort. Läs om smarriga recept och ta del av mina tankar kring allting som berör mig.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Marilens

Inlägg i Marilens

höst bilder
Efter att ha suttit instängd i en källare hela dagen kan det vara skönt att få komma ut och få lite frisk luft. Nej jag har inte träffat en kille som har Fritzl som förebild. Vårt klassrum ligger nämligen i en källare. Nu har jag inte tänkt att göra någonting. Sitter hos Henrik och snart ska vi börja med maten, får se vad det blir för någonting. Är väldigt hungrig så för min del spelar det inte så stor roll vad det blir. Tog två bilder innan jag gick in till Henrik. Jag måste börja bli bättre på att ta med kameran till skolan. Hitills har det bara hänt en gång. Har ju ingenting att visa för er bloggläsare.

Får inte vara med
Sitter och tittar på bilderna från cypern. I somras var mitt största bekymmer att jag inte kunde stå på händerna i vattnet. Pappa har pratat med företaget som ska kremera Sindie och jag kommer inte få vara med. De höll sig till .. hmm jag tror det var jordbruksverkets regler. De hade sagt till honom att de kunde garantera till hundra procent att vi skulle få hem rätt aska, men hur ska jag kunna kontrollera det om jag inte får vara med?

Fråga oden live
I onsdags var det dags för journalistklassen att ordna någonting till morgonsamlingen. Jag antar att vi blev först ut bara för att vår klass aldrig brukar vara där och varför skulle jag gå dit föresten? Morgonsamling känns väldigt 90 tal. Vi gick ut hårt och satte ribban högt. Naturligtvis fångades allting med en mobilkamera. Enoy !  

GAH !
Är på dåligt humör i dag. Tror det kan bero på att jag fick kliva upp okristligt tidigt. Plus att jag sovit dåligt. Det är väldigt synd om mig, alla fattiga afrikanska barn kan slänga sig i väggen. Nu kanske jag överdriver en smula men jag blir sur när jag kliver upp för att åka till skolan och när jag väl kommer dit finns det inte mycket av värde att göra. Både journalist 1:orna och vi har redaktionsövning och alla redigeringsdatorer är upptagna. Inte blir det bättre av att jag inte får tag i någon av de människor jag försöker få tag i. Concremo som ska utföra kremerngen av Sindie vill inte svara och ringer inte upp trots att jag lämnat ett medelande. Jag har bestämt mig att vara med för att jag vill vara hundra procent säker att vi får rätt aska, men hur ska jag kunna vara med om de inte svarar ?

Ny lägenhet
Samma kväll som vi åkte med Sindie till vetrinären var det dags för mig att flytta in i min nya lägenhet. Jag har inte velat skriva någonting eftersom det inte var säkert att jag skulle få den. Det är ingen idé att ta kort och visa er nu då det är kaos i lägenheten men jag ska visa er när jag fått undan lite kartonger och liknande. I går var jag och mamma på ÖB. Jag var tvungen att köpa lite småsaker och då är det en bra affär. Jag använde faktiskt pengarna som jag tjänat på bloggen! Visst fick jag ihop ganska många saker? Det är bara eran förtjänst! Fortsätt läs min blogg så en fattig student kan överleva.

Vila i frid
Ligger efter med uppdateringarna. I går var jag och pappa till vetrinären med Sindie. Hon har nu somnat in i en ålder av 9,5 år.  Problemen med höfterna och armbågarna gjorde att vi inte kunde ha kvar henne. Det värsta av allt var när vi skulle gå in till vetrinären. Sindie har alltid varit rädd för Göransson och hon spjärnade emot med all sin kraft. Väl inne i rummet satte hon sig i hörnet närmast dörren och skakade. Jag satte mig där och strök henne över huvudet och kliade henne bakom örat, men inte ens det hjälpte... Hon var väldigt kelig och tyckte om att sitta i knä. Bilderna är tagna dagen före vi åkte till vetrinären.

Den bästa boken i världen!
Murvlarnas lagbok är helt klart världens bästa bok om du frågar mig! I den står alla lagar och bestämmelser och hur man gör för att få ut handlingar från olika instanser. Jag gillar att den på ett bra sätt förklarar både rättigheter och skyldigheter. Men mest av allt gillar jag att jag nu kan knäppa alla surisar på näsan med klockrena motargument. Jag älskar den här boken. Den är värd varenda öre.                                     

Premiär i vinter för personligare åkning
Efter att Umeå kommun tilldelats titeln kulturhuvudstad 2014 är förväntningarna höga bland kultarbetare runt om i staden. Några som är förväntansfulla är Random Bastards, som kommer ut med en ny skate och snowboard film i vinter. – Vi ska ha ett möte med kommunen nästa vecka och vi hoppas att de kommer vara intresserade av vad vi håller på med. Vi når ut till en stor grupp människor och tycker att vi gör en bra sak för ungdomarnas kulturutbud. Säger Erik Hörstedt, producent och en an skaparna bakom Random Bastards när jag träffar honom i sitt hem. Random Bastards är slags mediekoncern som verkar inom musik, klubbar/arrangemang och filmbranschen. Det hela började som en kul grej men har nu vuxit sig så pass stort att Random Bastards letar efter ett kontor. Det funkar nämligen inte att bedriva verksamheten i Erics lägenhet längre. I december kommer de ut med en ny kombinerad skate och snowboard film med namnet 6X. Filmen är den sjätte i ordningen därav namnet. Skillnaden från de andra filmerna, förutom högre kvalité på åkandet, är att de nu har mycket bättre teknisk utrustning. Tillexempel fotas nästan allt material i HD format. Filmen är även uppbyggd på ett annorlunda sätt än de förra. - Jag ville att tittarna ska få lära känna de som åker. I de flesta andra snowboard filmer ser du bara en jacka som gör snygga hopp, men vem är egentligen personen inuti jackan? Det får tittarna veta bland annat genom att följa med åkarna i liften. De flesta snowboard filmer brukar komma ut någon gång under hösten eftersom allt material redigeras under sommaren. Att Random Bastards väljer att släppa sina filmer på vintern är väldigt enkel. De är nämligen ute och fotar skatescenerna under sommaren och klipper ihop allting under hösten. Eric tycker att vi i Sverige har tur som har årstider och därför har större möjligheter till olika sorts åkande. - Man behöver inte åka utomlands för att stå på en bräda. Alla filmer delas gratis ut på Internet, men trycks även upp i en mindre upplaga för att sälja till närstående, men även för att ge bort som presenter. För den intresserade finns filmerna att få tag i på http://www.facebook.com/group.php?gid=5424002083 foto: Jonatan Nylander

Djeflar är också rätt kul
Hehe sitter inne på tidningarnas telgrambyrås hemsida (TT) och läser om allmänna skrivråd. Ett tips är att ni också gör det. Jag har suttit och fnissat en stund för mig själv nu,sidan är riktigt underhållande! "TT tillåter att såväl svordomar som slang används i texterna. Oftare i pratminus än vanlig redaktionell text. Dock bör varje användning av svordomar och slang övervägas noga och bör bara förekomma när det är av särskild betydelse för stil eller form. Svordomar skrivs ut: fan, jävlar. Inga förkortningar som f-n eller påhittigheter som djeflar" Bara ordet "påhittigheter" är underhållande i sig, men när jag läser hela stycket ser jag framför mig en äldre överklass man som med barsk stämma a la persbrant förklarar hur man bör skriva. Sen är ju djeflar rätt kul det med. Hehe ska surfa vidare nu.

dålig, dålig dålig !
Vem vill bo i en skokartong med en bergsvägg på uteplatsen? Inte jag i alla fall. Dålig ! Ful! Sämst! usch


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.