Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Falun XC Ski Team

Ett hårt satsande skidteam från Dalarna och faluregionen!


Homepage » Besök Falun XC Ski Team

Inlägg i Falun XC Ski Team

hösten närmar sig!
Hallo ! Hösten börjar närmare sig mer och mer känner jag här uppe i Umeå! inte lika varma sommarkvällar som det varit tidgare iår. d v s när det inte regnat! hösten planering då! hösten är ganska fullspäckad med trevliga aktiviteter. Jag har gått gå med i IKSU:s längdsektion och kommer då hjälpa till som tränare under veckorna med även träna själv. Annars så har sommarens träning varit dålig måste jag säga. Min jobbiver ryckte tag i mig förmycket så varje vecka innehöll 60-65h jobb vilket givetisvis slår ut andra aktiviter. men de ska bli bättring nu ihöst!hösten annars kommer tillbringas i umeå där jag kommer studera allmänt utbildningsområden inom lärarprogrammet. för att få ut en examen som lärare måste man ha läst alla tre utbildningsområden som jag nu går in på mitt andra. som extrakurs kommer jag även läsa en kurs som heter alternativ kommunikation . låter intressant inom specialpedagogik.Dagens tips för er som vill kompletera er konditionsträning med en rolig inomhus aktivitet är att spela Squash! de är sjukt roligt samt mycket jobbigt om man får igång spelet. jag har testat iveckan och ojoj vilken träningsvärk jag har men de kan ju iofs bero på att jag är dåligt tränad oxå =)tack och adjö för mig idag!!//Sebastian

Ny header.
Hejsan.Jag lade in en ny header idag, bilden är från då jag och Rikard Tynell körde skateintervaller torsdagen den 9:e juli. Bilden är tagen av Joakim Rissveds.Läs min blogg för mer uppdaterad info om min träning, Anders skriver också rätt ofta. Förhoppningsvis kommer det att skrivas mer här också.

Dött.
Här var det dött...Kolla: adamsteen.se istället :)

Skaterullskidor
Tjoho.Jag och Kalle körde 2,15 skate. Vändan blev runt och omkring i Falu stad (inte i cenrum, om nån nu tror det), med fokusering på att åka mycket backar. Både Kalle och jag låg på lite högre pulser än normalt. Pulsdatan för mig blev; 140 i medel och 167 i max. Kalles medel låg på 140 efter 1,45 timmar, sen ville han inte berätta vad han hade :) Det är en stark jäkel den där Kalle.Nu ska vi äta på Jungfrurondellen. Därefter ska jag hjälpa min kompis med att flytta lite jordgubbsställ. Innan jag i eftermiddag tänkte springa en kortis och köra ett lite lättare mage/rygg styrkepass. Ikväll är det jobb i RaceRoom också. Det är mycket nu!

två löptimmar
Hejsan.Eftermiddagspasset blev två timmar lugn löpning i skaplig terräng tillsammans med min bror Jone. Vi utgick från mig, sprang upp på Jungfruberget, över till Honrberget, upp på toppen, ner till Skuggarvet, därefter till toppen av lungetbanorna (305,9), sjulsarvsstugan och sen hem. Det var grått, mulet och småregningt. Bra löparväder med andra ord. Skönt att kunna köra en dag med dubbelpass igen, det gäller att passa på de dagar jag är ledig, så det blir ju en rätt bra pulsering i träningen till slut i alla fall. Imorgon är det jobb på Lugnets Äventyr, sen får vi se vad det blir för träning, troligtvis rullskidor eller cykel.

Ändringar i bloggen:
Som ni ser så har jag lagt upp en "widget" till vänster som visar senast uppdaterade bloggar, är det någon av er som är sugna att vara med där så får ni säga till, så ska vi se vad vi kan fixa!Har även lagt in lite fler google-annonser, som ni inte ska bli uppmanade av mig att trycka på.

Första rullskidsintervallerna
Goddag! Jag har precis kommit hem från årets första intervallpass på rullskidor. Ett pass som kan sammanfattas med ett ord; slitigt! Jag och Rikard Tynell körde runt Högbo och sjulsarvsbacken, där vi åkte två långa från vardera håll (8,10-8,50 min/st för mig) plus en fyraminuters. Det blev för mig en total intervalltid på 38 min, maxpulsen blev 190 och snittpulsen 152, passet tog 1,45 tim totalt.Rikard var starkare än mig idag, så han blir farlig framöver. Förhoppningsvis så kommer jag igång mer och mer nu när träningen ökas på! I eftermiddag tänkte jag köra ett lugnt löppass, någon som vill haka på?

12 mil och 6,40 timmar rullskidor
Jag är trött. Dagen blev faktiskt rent träningsmässigt som planerat! Pappa skulle vara med på cykel då jag körde idag, han kom som planerat vid halv tio med mina skatestavar som stod hemma hos dem. Det enda problemet var att han fick ena staven i hjulet så att den knäcktes.. Så det var bara att ta bilen upp till dem och sätta på rullskidsholkar på ett par andra stavar. Nu hade vi lite tidspress så jag blev tvungen till att ta ett par eagle-skateskidor som det är näst intill tävlingshjul, det i kombination med den grymma medvinden gjorde att jag åkte de sex milen på 2,35 tim. Skaten kändes bra idag trots att det var första passet.Väl i Dala-Floda var det dags för dagens tråkiga, nämligen morfars (som dog i november) urnsättning. Därefter åkte vi till sommarstugan och kollade lite på taket som vi ska laga inom någon vecka.Nu hade vi "bara" en vända kvar, kruxet var att nu körde jag med mina extremt tungrullade tech 3-3:or, i grym motvind och inte nog med det så hann vi åka 30 minuter innan spetsen på min vänstra stav går av, då var jag inte jätteglad kan jag säga. Tur i oturen så hade pappa en idé så vi åkte in på en affär, han lånade en fyrtums spik som han kapade på mitten och tryckte in i hålet med spetsen utåt. Jag var först lite skeptisk till hans uppfinning, men det visade sig fungera bra och det höll ända hem. Mot slutet blev jag ganska trött, denna tur tog nämligen 4,05 tim. Tänk vad ett par andra rullskidor, en annan disciplin och motvind kan göra på samma sträcka.Så nu sitter jag inne, efter att ha legat i gräset utanför lägenheten i tjugo minuter där jag hällt i mig tre stycken coca cola.Imorgon ska jag jobba på Lugnets Äventyr, blir en kortare dag då, och jag kommer bara att vara i raceroom där två gäng ska åka segway.Vi hörs imorgon!

Tröttskalle
Halloj allihopa. Igår då jag kom hem vid strax efter tolv så kändes det som att jag sprungit fem mil, åkt rullskidor tio och cyklat tjugo. Efter en stressig sexton (!) timmar lång arbetsdag (mellan 8-00). Så var det riktigt skönt att lägga sig i sängen kan jag säga. På förmiddagen hade vi ett GPS-event för försäkringskassan, efter det var det dags för en hel del förberedelser inför det stora eventet med Dellners internationella säljare, som inte bara skulle ha ett "vanligt" event, de skulle också ha mat, alkohol, med mera. När de var klara så hade vi bra mycket att plocka ihop och städa innan vi nöjda kunde åka hemöver.Det blev ingen träning igår då heller tyvärr, men jag resonerar som så att jag måste jobba hårt de gånger det tillåts för att kunna vara ledig mer i vissa perioder senare då det ska skickas rejält med träningstimmar! Så vi får se hur det känns idag, vid halv två ska jag nämligen börja jobba igen då vi har ett liknande event som gårdagens eftermiddagsevent, denna gång för Falu Kommun.Nu ska jag ta det lugnt ett tag till först.// http://www.adamsteen.se

Första rullskidspasset
Ahh, nu sitter man och jäser i soffan med lite mat. Solen skiner ute, handleden gjorde inte ont under träningen, jobb imorn. Livet leker helt enkelt!Det bästa med dagen och då främst träningspasset var ju såklart att jag inte kände något alls i handleden!! Trots ivrigt stakande. Vi får se hur den reagerar inom någon timme, eller imorgon. Men jag tror det blir bra. Jag körde följande vända: Upp till Lugnet - Skuggarvet - Sundborn - Kårtäkt - Karlsbyheden - Danholn - Hosjö - I13 - Hem. Vändan tog 2,35 med 130 i snittpuls, ett lagom och bra förstapass på rullskidorna!

Död.
Åh fyy faan!! Nu har jag själv i fyra timmar och 30 minuter cyklat racer i grym motvind, stångats med extremt regn och i ett ruskigt kallt väder. Turen jag körde var: start vid mig i Britsarvet - Lugnet- Skuggarvet - Sundborn - Toftbyn - Enviken - Linghed - Böle - Vintjärn - Svartnäs (vändpunkt) - Svärdsjö - Kårtäkt - Falun. Längden blev 12,7 mil med en snitthastighet på 28,5 km/h.Det kändes bra i cirka nio mil, sen blev kylan för påtaglig och jag blev ett tag tveksam hur jag skulle ta mig hem. Tur jag hade en gel med mig som jag tryckte i mig tillsammans med en mun vatten, då vaknade jag till och lyckades ta mig hem utan större problem. Jag klarade mig på en 0,7 liters flaska, vilket kanske var väl lite. Pulsen slapp jag se då jag har min klocka på lagning.Tidigare idag hade vi ett GPS-äventyr för försäkringskassan, 20 personer och det gick bra utan problem. Efter evenemanget så fixade jag och Oscar i ordning och planerade inför morgondagen. Då jag ska ha hand om och vara med på inte mindre än tre(!) evenemang, så det gäller att vara förberedd. Men som jag skrivit förr, så är det så kul att jobba där då spelar det ingen roll att det blir lite stressigt ibland.Nu ska jag återgå till mit halvdöda läge i soffan, dock ska jag få i mig lite mat först. Ha det fint!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.