Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

En crosscountry man kan

Mina tankar och reflektioner om livet, mat, miljö, allt mellan himmel och jord, dock allt som oftast från en cykelsadel


Homepage » Besök En crosscountry man kan

Inlägg i En crosscountry man kan

Nästan snygg!
Hade vägarna förbi Sportex häromdagen, känns som "in-house"-märket Peak har ryckt opp sig lite, den här var nästan snygg...

Bilfritt?
I gårdagen NT, kunde man läsa "För att både människa och miljö ska må bättre uppmanas Norrköpingsborna att ta sig fram på annat sätt än med bil under tisdagen." Dessutom var staden bussar prydda med snygga flaggor föreställande, bussar, spårvagn, promenerande och cyklande människor. Så det var men viss förväntan som jag satte mig på cykeln i morse för att ta mig till jobbet.Såg jag någon skillnad, var Norrköping bilfritt? Inte då! Precis lika mycket bilar på vägarna, precis lika få i dem som vanligt, dvs föraren.Då ungefär 75 % av Norrköpings arbetstagare har 3 km eller kortare resväg till sitt arbete (enligt Stefan Arrelid, (mp) och ansvarig kommunalpolitiker) är det för mig oförståeligt att så många tar bilen. Egentligen borde jag veta bättre, det stora samtalsämnet under sommaren har ju varit prishöjningen på kommunens p-platser och hur det utarmar cityhandeln till förmån för shoppingområdena i utkanten av staden. Skulle ju vara intressant att få uppleva den dag då vi diskuterar om det är så jävla viktigt att ta bilen överallt, om det är så jävla viktigt att tillbringa ledig tid på shoppingcentrum, om det inte finns annat....Men jag är väl kanske blåögd och naiv?

[RR]Årets bästa tur?
Nöjd med dagenDet har under året, hittills, funnits flera fantastiska cykelögonblick; RoH, Birken, Happyride och tidiga vintermorgnar som avslutades med kaffe och semla, men frågan är om inte dagens tur ändå varit den bästa...Frugan tog Scotten och jag och grabben tog ss-hoj och cykelvagnskombon. Målet för dagen var tvådelat, rumsligt var det Sörsjön och bildligt så var det gemenskap och måltid ute i ett härligt höst-Sverige.Utskällda cyklister?En timme senare var vi vid Sörsjön, där det för dagen och för ovanlighets skull sjöd av aktivitet, det var någon sorts hundutställning.Vi passade på att gå ner och titta på Äventyrsparken. För de som är intresserade finns 8-10 höghöjdsbanor och en nära 400 meter lång zip-lineLunchpausFortsatte några kilometer innan det var dags att ta fram Trangiaköket, makaroner, frystorkad kyckling curry och frystorkad nötgryta var dagen meny.Mys i väntan på att vattnet ska kokaHunger är en bra krydda!Rekreations- och nyttocykling, cykelkorgen fullt med nybakt bröd efter besök hos bagarn på hemväg...Tjohoo!

Kruka
För dom som inte alltid vill klä sig i neonfärgade lycrakläder, för dom som inte vill se ut som en vägarbetare i reflexjacka eller väst finns nu även ett alternativ för huvudsaken:Hemsida

Cyklist skadades av kringflygande kofÃĴngare - Sundsvall - www.dagbladet.se
Cyklist skadades av kringflygande kofÃĴngare - Sundsvall - www.dagbladet.seShared via AddThis

Blogg-tips!
http://cyklanu.blogspot.com/

Käppar i hjulet, typ...
Fick bli sparkcykel till jobbet efter att baknavet gav upp. Ett besök till till lbs:en på lunchen och en ny body är väl lösningen??!!

Så sant som det var sagt!

Fantastiska morgnar...
...den senaste veckan. Frisk och hög luft, även om det i morse var en tjock dimma på fälten mellan Åby och stan. Lite kallt om fingrarna, så det får bli tunna vantar nästa vecka, men jag försöker nog köra kortbent månaden ut...Hösten är på väg...

Avdelningsmöte, typ...
Efter lite om och men så blev den trots allt av i fredags; avdelningens lilla cykelutflykt. Förra årets cykeltur längs Göta kanal blev inte så populär bland de som inte var med, så årets tur längs Nunnebanan byttes efter en policyändring mot en eftermiddag på grusvägarna väster om stan.Vi hade i alla fall tur med vädret...För att ge de som så behövde lite andrum så körde vi klassikern tipsprome.... förlåt tipscykeltur. Nio frågor om lokal kultur och historia skulle besvaras.På väg mot StyrstadSnygg cykeltröja!Precis framme vid Bråvikens golfklubb så kom regnet men genom att ta påtår kunde vi vänta ut det och när det var dags att vända in mot Norrköping hade det slutat...Tack!

Comeback på spinncykeln
Nu är man uppe på höstschemat, torsdagar kl 12:00, 45 minuter "All-terrain". Det tog nästan 20 månader att komma tillbaka. Vill du hänga på ett pass, hör av dig!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.