Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Mitt Nya Liv -Nadia Karlsson

mitt sätt och min viktnedgågn med LCHF och en massa annan skit om mitt privatliv som arbetslö på soc och försöker starta eget =) (två bloggar på en sida bokstavligen)


Homepage » Besök Mitt Nya Liv -Nadia Karlsson

Inlägg i Mitt Nya Liv -Nadia Karlsson

snabbvisit åk om ett par veckor.
Jag har inte skrivit här på evigheter men det är just för att jag inte har internet just nu. Men om ett par veckor är flytten färdig och jag kommer få tillgång till internet via min kära mor som då bor närmre. Då hinner jag skriva lite före och efter jobbet. Men jag jobbar ändå på bloggen, genom att sitta och skriva inlägg lite nu som då, då har jag lite färdigt som jag sen enkelt kan publicera. Denna helg ägnas fullständigt åt städning och packning, eftersom jag inte har så mycket tid åt det under veckorna. Jag ber er alltså ha lite tålamod med mig så återkommer jag snart igen. Arbetet som säljare går helt ok och jag har så sakta vant mig vid jobbet:Återkommer så snart jag bara kan: (tangenterna på den här datorn var inte som de skuller vara märker jag nu därav inga punkter ibland)Då  ska jag också berätta mer om min stora viktminskning och hur jag gjorde för att nå dit. Men jag kan avslöja att jag succesivt under de året minskade på mina kolhydrater och åt väldigt lite, dock inte så lite som med LCHF. I dag har jag slarvat jätte mycket; men jobbar nu på att minska mitt intag av kolhydrater än en gång. Så jag jobbar nu med att börja om igen; dock äter jag inte så noga nu för tiden; men det berättar jag mer om när jag har lite mer tid att skriva om det.

Inget internet
Mitt internet blev borttaget en dag för tidigt, och det var jag inte riktigt beredd på. Men jag ska skriva ett antal inlägg så att jag kan börja posta dem i morgon de tider jag kommer åt internet. Så ska jag kolla hur min bror går i skolan så jag i värsta fall kan gå över till honom och låna nätet ibland.Men nu vt ni om det skulle bli lite torka emellanåt på bloggen. Jag får nämligen inte tillbaka internet hemma förrens tidigast den sista september. Men jag ska nog överleva. I värsta fall provar jag på ett sådant där kotantkorts internet, och ser hur det fungerar.Hoppas ni inte försvinner från mig, nu när jag inte har internet.Ska iväg på min utbildning nu, så återkommer jag till er i morgon, med lite inlägg om olika saker.

På gång
Ok nu är jag på topp igen. Håller på att skriva min kostplan, samt att jag har en hel lista med livsmedel att lägga till som ingår i min kosthållning (lite exempel). Så skriver jag även på min presentation av LCHF och GI samt om matmissbruk och sockerberoende. Ja vad ska jag säga det skrivs mycket här nu när jag äntligen fått ordning på mitt office program (vill ju stava rätt för er skull).Men så nu är det äntligen på gång med en massa texte som ska publiceras. I morgon är min sista dag med internet hemma. Efter det kommer jag skriva alla inlägg och sedan publicera dem när jag är hos mamma eller någon av mina bröder. Men då får jag också mer tid till att skriva. Så det blir enklare att skapa ett schema för hur jag ska skriva och få mer flyt på det. Så nu är det på gång. Första texten hoppas jag på att kunna publicera redan i kväll. Så vänta lite till sen kommer det börja trilla in. Ska även egna större del av tiden åt att leta bilder att ha i inläggen så det inte blir så jobbigt att läsa. Men jag har inte glömt, bara blivit en liten perfektionist.

förlåt kära läsare
Tanken var att jag skulle postat min kostmodell och berättat lite om hur jag äter redan igår. >Men jag fastnade med städningen av min gamla bärbar dator och ja ska vi säga den är inte den snabbaste i världen (ska spara den som minne). Men nu är jag färdig med det, och kommer skriva ner kostmodellen jag använder mig av, så ni kan få se hur jag äter. Från och med tisdag kommer jag även påbörja programmet igen, och ni kommer i slutet av månaden få reda på min nya vikt. så får vi se hur det har gått. På måndag kommer jag väga mig för att ha en liten ledstjärna.Så det blir en spännande månad. Nytt jobb som börjar om 14 dagar, och så utbildning nästa vecka. Dessutom börjar jag om med kosten och min KBT terapi. Ja det är helt enkelt mycket som händer. Men nu ska jag skriva färdigt min kostplan och sen dela med mig den till er.

Börja på ny kula.
Från och med tisdag kommer jag återigen ha nolltolerans när det kommer till min kost. Blir inga undantag eller liknande. Känner att det är dags att få ordning på kosten igen och då börjar vi om igen. Egentligen kan man väl säga att jag börjar idag, men jag ska faktiskt trappa ner på kolhydraterna igen, så jag slipper biverkningarna jag kommer få. Som huvuvärken och liknande. Men eftersom jag ska börja om på ny kula tänkte jag skriva ner min kostplan. Alltså det jag äter. Så ni får se vad jag äter och hur jag äter. Så lite senare i kväll kommer jag posta det här. ska bara skriva färdigt texten med listor och förklaringar. Samt det som man kan tänka på och lathunden. Jag äter nog väldigt mycket mer LCHF (kanske inte så mycket fett som vissa andra), och så ibland kan det hända att det smyger in lite gi kost i planen. Dock ska jag köra några veckor nu framöver då jag har nolltolerans. Alltså inge fullkorn, inge pasta, inte så mycket mejeriprodukter och liknande. Ja ni förstår. Första veckan kommer jag mer eller mindre banlysa kolhydrater. Det blir inte sallad heller första veckan. inte mjölk eller liknande. Men det är ett bra sätt för min kropp att kickstarta. Dock blir det max 7 dagar, sen kommer jag införa lite mejeriprodukter i form av mjölk i teet, men det viktigaste jag kommer införa grönsaker igen. =) Jag älskar grönsaker. Allt sådant här tänker jag försöka förklara så det blir lite mer sammanhängande. Och i kväll hoppas jag på att ha det färdigt, eller rättare i kväll kommer jag vara färdig med det för att publicera den texten, så ska jag fixa lite fler sidor också.

Matmissbruk och dålig ekonomi...
Här är en kombination som de flesta matmissbrukarna lever i. De har dålig ekonomi, inte nödvändigtsvis till följd av  matmissbruket, men det kan vara en triggare.Äter du mycket halvfabrikat och färdigmat, är risken stor att du utvecklar ett missbruk. (Jag har gjort det). Nu när jag tex har haft ont om pengar så har jag köpt 2:a sortering från sommarjobbet vilket resulterat i hög andel kolhydrater i form av främst vetemjöl. Annars brukar jag köpa mycekt halvfabrikat som tex köttbullar (de billigaste). De brukar också innehålla mycket kolhydrater då de fylls ut med vetemjöl eller liknande för att kosta mindre att tillverka.Så många som hamnar i matmissbruk gör det till följd av tex dålig ekonomi. Dessutom gör den dåliga ekonomin att man har det svårare att ta sig ur missbruket, då varor som tex pasta är billiga basvaror eller pulvermos och liknande. Många har inte råd med annat än en smörgås på  kvällen som fika  och barnen äter skolmaten på dagen.  Detta är vardagen för många.Men sen kan det vara tvärt om också, har ni mycket pengar blir det lätt överkonsumtion av allt möjligt. Det dyra exklusiva, och det ska spenderas och konsumeras mycekt av det då man kanske inte har pengarna kvar för evigt. Då passar man på och sen när man får en minskning i ekonomin kanske amn fortsätter konsumera på detta sätt. Det blir liksom en ond cirkel.Att pengar och ekonomi är en av våra största stress framkallande saker hjälper inte heller. När vi blir stressade så är det många som släpper på trycket genom att äta eller svälta. Matmissbruk hänger ihop med mycket i alla fall för mig.Så här är det för mig i mitt missbruk. Jag vet att många har det som mig.Just nu har jag inte den bästa kosthållningen. Jag kämpar mot detta som blivit min onda cirkel, och jag tar mig uppåt sakta men säkert. Viljan finns men den inre styrkan är inte lika stark som för ett par veckor sedan. Dock vänder jag på det nu sakta men säkert. Jag vet vad som triggar mig och vad som triggade igång detta beteende, nu ska jag bara vända på det. Lättare sagt en gjort. Men med tålamod kommer jag över det snabbare än snabbast och om en vecka räknar jag med att vara på rätt bana med kosten igen. Jag tar ett steg i taget. För mig är det största problemet, vitt mjöl och socker. Att kämpa mot ett missbruk är svårt men med tålamod och viljan vet jag att jag kommer besegra det. Jag har mina upp och ner nu som då, och det är en del av processen. Troligaste är att jag kommer vara så här resten av mitt liv. Hur stora toppar och dalar jag skapar handlar nog mest om att jag måste skapa en balans, där det inte händer så ofta eller så kraftigt.  Jag måste finna min balans, och det krävs viljestyrka och tålamod.

Kosttillskott
Här nedan kommer jag länka till olika inlägg om kosttillskott och varöfr man bör äta dem. (Dessa kosttillskott är de övriga som inte innebär vitaminer och mineraler, som skrivs separat).Vill ni att jag skrier om något speciellt eller bara vill hjälpa mig göra listan längre, kommentera gärna eller maila mig via kontakt till vänster.Aloe VeraOmega -3Omega B-6Psyliumfrö

Funderingar Varför vågar vi inte äta okänd mat ?
Satt och funderade lite. Är väl ingen hemlighet att min andra hälft inte är speciellt nöjd över hur jag äter. Eller jo de gånger han inte berör så mycket (eller ser när jag lagar mat).Men hur kommer det sig att när de är medvetna om vad man gör och inte gör, så är det äckligt. I dag gällde det dinkelmjöl fullkorn i vit bechamelsås. (vi gjorde lasange). Han fick dock riktiga pasta plattor, även om jag inte var hel nöjd, så då fick han dinkelmjöl. Men ja de är riktigt tjuriga ibland.Har suttit och fudnerat på detta, för det gäller samma sak med mina bröder.Är det något nytt eller något som kan tänkas vara nyttigt, är de jätte tjuriga på att prova. Eller så har de redan bestämt att det är super äckligt. Men det är vanligt att det är så i vårat samhälle idag. Är det något man är osäker på tycker man helt enkelt inte om det. Så är det bara. Det vi inte känner till vill vi inte prova på. Vad äter egentligen folk som åker utomlands? Äter de bara det som de känner till eller vågar de prova de lokala delikatesserna ? Hur gör ni ?Jag har aldrig åkt utomlands men jag vill göra det för att prova lite olika rätter. Och ja jag räds inget. Lite skeptisk till att äta hund och katt är jag eftersom det är husdjur, och det känns konstigt i tanken. Samtidigt gillar jag att äta kanin, något som jag också har haft som husdjur. Men jag har liksom inga problem med det. (jag vet det låter jätte elakt, men det är så det är)Vad jag vet kan man äta mer eller mindre allt möjligt. Jag har alltid velat åka till australien och prova de där vita larven som ska vara en delikatess när den är tillagad. Så haggis här är eldprovet, har lite problem med tanken på inälvor. Även om det verkligen är något helt normalt.Om man ser till mina matvanor kan amn lugnt säga att skulle jag slakata en gris skulle jag slänga 70 % av det man kan äta på grisen. Varför gör vi så egentligen? Hade det inte varit bättre att lära sig ta tillvara och tillaga allt man akn äta på djuren? Varför är vi så kinkiga och slänger flera ton mat varje år, bara för att det inte faller i smaklökarna. Tänk på all mat som hade kunnat gå till bättre behövande. Så många man hade kunnat hjälpa och som sluppit gå hungriga. För att inte tala om miljön. Jag tror nog att om man tog tillvara på allt som är ätbart på djuret så kan man spara mycket både pengar och miljö. Eller vad tror ni ?Varöfr är vi så kinkiga och bara slänger när vi faktiskt kan äta och ta tillvara så mycket mera mat.

Facebook gjorde att jag fick nytt jobb
I torsdags postade jag på facebook att jag slutade mitt andra jobb i fredags. En gamal chef till mig kontaktade mig och sa åt mig att ta kontakt med dem igen om jag var intresserad. Visst tusan var jag det. så jag gjorde det.I går ringde deras rekryterare och berättade att min chef skrivit en lapp om att jag skulle kontaktas för att jag ville tillbaka dit igen. Så nu är det fixat.Nästa måndag tisdag och onsdag har jag utbildning, så börjar jag jobba dagtid v 38. Vad jag ska göra, sälja. Vad talar jag inte om förrens jag börjat ;-)Men tänk vad skönt det var att en gamal arbetsplats ville ha tillbaka mig och ringde upp och tog kontakt efter att jag skrivit att jag var utan arbete. Så nu får jag åka tillbaka och det känns inte alls lika nervöst längre som det gjorde första dagen jag var dit. Nu är det bara spännande och roligt att komma tillbaka till en arbetsplats som jag trivdes på =) En arbetsplats där jag känner människorna som jobbar. Där jag vet att jag har grymt bra chefer som kommer ge mig det stödet jag behöver. Ska bli så skönt att börja jobba där om ett par veckor. =)

Tidsoptimism, att inte planera leder till stress
Jag har mycket som jag vill publicera i bloggen men som jag inte har fått färdigt ännu. Jag har en mind map med allt som ska ner och det tar längre tid än jag trodde att det skulle ta. Men med lite planering kommer det fungera hoppas jag. Men nu har allt lagt sig och jag har stressat ner. Jag ska ta en sak i taget vad gäller detta arbete i bloggen. Har lite trixande kvar med vissa länkar (så har licensen för mitt wordprogram gått ut, och jag glömde mammas office hemma hos henne, så allt är inte färdig skrivet ännu). Men jag kommer avsätta ett par timmar per dag till att skriva här så det kommer snart vara färdigt. jag har kommit på lite fler saker som jag kan tänka mig att ha med i bloggen, som ska läggas till listan. Så ja vad ska jag säga. Planerar jag inte blir jag stressad och då händer inget i stället. Så för mig gäller det att planera annars stressar jag upp mig för mycket och inget händer. Så vill jag inte heller stressa då stressen frigör ett hormon som gör att kroppen lagrar fett. Av någon outgrundlig anledning som jag inte för står varför den existerar. ska skriva lite mer om det här med stress och övervikt.

Sista finliret.
Nu har jag nästan skrivit färdigt alla texter utom den om sockerberoende och matmissbruk (dessa är viktigast och jag vill göra dem ytterligare bättre).Men nu är snart allt finlir klart, så jag kan publicera dem. De kommer puibliceras redan i morgon. (kasnke inte alla, men många av dem). Jag hoppas även höra om ett jobb i morgon igen. Så jag kanske bara är ledig denna vecka innan arbetet jag sökt börjar. Jag hoppas på att jag kan få det, eller något annat hos en gamal arbetsgivare. Om inte, får jag väl gå till arbetsförmedlingen och se glad ut =) Allt ordnar sig så småningom.Mitt största problem just nu är att jag inte har någon mättnadskänsla alls. Känns som jag kan äta mängder och inte känna mig nöjd eller mätt. Det är aldrig bra men så snart jag får lön igen kan ajg köpa hem riktig mat och då behöver det itne vara så här. Hemskt när man inte har tillräckligt med pengar för att äta riktig mat. Men tyvärr är det ett faktum i många familjer i dag. Ekonomin är dålig och då blir även kvaliten på maten nedsatt. Så det har varit mycekt halvfabrikat denna vecka och det känns direkt på kroppen. Men det ska bli ändring på det.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.